Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Wednesday, 13 March 2013 17:20

La cosa nostra

Written by 

 

Er wordt gezegd dat ons land niet op Griekenland of Italië lijkt. Dat is maar hoe je het bekijkt. Van voornoemde landen is geweten dat de maffia het staatsapparaat volledig in handen heeft. Bij ons beweert men dat de democratie dat onmogelijk maakt.

De maffia van kapitaal en politiek hebben in Griekenland en Italië de handen samen op de buik om er hun belangen mee te behartigen. Hier  in ons land leeft de elite als een bende krokodillen samen in een moeras. Of een bende slangen, zoals men verkiest. Beiden zijn vieze beesten als men ermee te maken krijgt, vals ook.

In dit land is het dus niet anders dan in een Derde Wereldland, hoe anders uit te leggen dat de baas van een topadvocatenbureau dat zich bezighoudt met het verdedigen van financiële criminelen zich minister van financiën kan noemen? Wel, in dit land kan dat.

Koen Geens is de baas van het advocatenbureau Eubelius - waar meer dan 120 advocaten de belangen behartigen van een select cliënteel aan kapitalisten. Meestal verdedigt het kantoor financiële en economische gangsters die van het oplichten van de staatskas hun hobby gemaakt hebben. Zij die de zakken van u en mij leeghalen, zeg maar.

Het kantoor verdedigd ook de malafide diamantsector waar zopas het bedrijf Omega Diamonds een dading met de BBI heeft kunnen afsluiten. Het bedrijf had voor 3 miljard euro gefraudeerd en moet daar nu de schamele som van 150 miljoen belastingen en boetes over betalen. Zegge en schrijve een belastingvoet van 5%. Wie van ons durft te dromen van een dergelijke minibelasting op zijn loon of inkomen?

En hoort iemand de N-VA daarover lullen of protesteren? Neen hun verontwaardiging geldt alleen wanneer coöperatieven zoals die van het ACW de staatskas leeggraaien. Nu ja, coöperatieven kan je dat niet meer benoemen, bende dieven is een beter benaming.

Maar soit, de N-VA hult zich wat betreft de praktijken van de nieuwe Minister van Financiën met het verdedigen en optimaliseren van winsten van bedrijven in stilte. De arbeidersorganisaties mogen bloeden, de kapitalistische vriendjes liever niet.

Niet in het minst omdat Jan Jambon voorzitter is van de Antwerpse diamantclub, natuurlijk.

Je kan als voorzitter van een club waarvan leden voor 3 miljard euro zwart geld achteroverslaan niet gaan schofferen door met een parlementaire commissie te gaan dreigen - commissie die dan de vuile zaakjes in de diamant dreigen bloot te leggen. Stel je voor dat Jambon voorzitter van een dergelijke commissie zou zijn. De joke is dan compleet.  Het is al maffioos genoeg dat de top van het gerecht in Antwerpen met elkaar in de clinch ligt over de belangen van de diamantgabbers.

Nochtans is de impact van het achteroverdrukken van 3 miljard aan zwarte steentjes dubbel zo zwaar dan wat de ARCO-coöperanten aan door de staat gegarandeerd spaargeld uitstaan hebben.

Mochten de N-VA en de rest van de propere politici hun eisen naar kapitalistische ondernemingen die het dak van de hemel frauderen even hoog zijn, dan was met die 3 miljard te innen van één bedrijf de gehele begrotingsaanpassing overbodig want die bedraagt 2,8 miljard.

Wij denken dat het juist de bedoeling is met de aanstelling van Geens als minister van financiën, een  deal op poten te zetten.

De N-VA zorgt ervoor dat de bevriende bedrijven binnen Unizo en Voka - waar Geens net als de N-VA kind aan huis zijn in de toekomst hun vuile zaakjes in der minne kunnen regelen, zonder pottenkijkers.

Oogjes toe voor de bonzen van het ACW in ruil voor blinddoekje spelen voor de grote bedrijven die met hun klak naar de belastingen smijten.

Vroeger moesten die bedrijven eerst een gespecialiseerd financieel advocatenkantoor inhuren om een schikking te treffen met de financiële administratie.

Nu zit dat gespecialiseerd advocatenkantoor op het ministerie die de financiële administratie controleert.

Het leven kan simpel zijn: la cosa nostra, la vita e bella, voor de elite dan toch.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter