Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Wednesday, 13 March 2013 22:41

Start PVDA-sensibiliseringscampagne: Laat je niet vangen!

Written by 
Anti-PVDA+ Campagne Anti-PVDA+ Campagne

De opkomst van de PVDA+ tot hiertoe was onvermijdelijk. Het toont aan dat revolutionaire krachten weer aan zet komen... en gerecupereerd worden. En dat zal aanzetten tot een tegenkracht.

Het is niet zo dat wij de PVDA+ vogelvrij willen verklaren, evenmin eisen wij een cordon. Dat is ondemocratisch. Echter, het wordt tijd dat men inhoudelijk de PVDA+ op de korrel neemt en ermee in debat treedt. Waar deze partij werkelijk voor staat wordt immers volslagen genegeerd, evenals de uiteindelijke gevolgen van haar voorstellen.

Dat zij zich nu een gematigd imago aanmeet verandert hier niets aan. Tot de PVDA+ haar eigen internationalisme afzweert, zal zij het kapitalistische mondialisme direct of indirect blijven verdedigen.

Nemen wij bijvoorbeeld de mediagenieke (en verder schaamteloze) recuperatie van immigranten, dit is hier tekenend voor. Immigratie is een economisch instrument om lonen op de arbeidsmarkt mee te onderdrukken, maar de PVDA+ zoekt hier een electorale voorhoede. De PVDA+ heeft dan ook twee gezichten: zij steunt het supranationale kapitalisme door op gematigde wijze een financiering van de sociale miserie te eisen (miljonairstaks), maar wel zonder tot de kern van de zaak te gaan. Kan zij vervolgens de macht grijpen, dan zal zij deze in dienst van een etatistisch (opressief) sociaal experiment stellen, waarbij zij op haar beurt door dat kapitalisme gesteund zal worden.

Dit is een herhaling van Mei'68, maar gezien de sociale toestand lonkt het spook van de Oktoberrevolutie evenzogoed. Een revolutie, jazeker, maar die zal niet in dienst van het nationale proletariaat zijn.

Vanuit deze en andere overwegingen start het N-SA een sensibiliseringscampagne rond de PVDA+, die op 1 Mei zal culmineren in een anti-PVDA+ actie in Borgerhout.

De komende weken mag u zich dus aan meerdere artikels en initiatieven verwachten!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter