Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Wednesday, 17 April 2013 06:50

Karel De Gucht draait door

Written by  Theo Van Boom

Er is weer van alles te doen rond Karel De Gucht. Zijn fiscale fraudezaak met de Toscaanse villa zal wel op zijn gemoed aan het spelen zijn en dan gaan de sluispoorten al eens open. En als EU-Handelscommissaris zit hij natuurlijk dagelijks tussen de grootste dromers, van Verhofstadt tot Cohn-Bendit.

Het wordt pas echt leuk wanneer de man van zijn ivoren toren afdaalt en het eens mag uitleggen voor de gewone stervelingen, zoals op 12 april in Gent het geval was. Een volledige kritiek laten we even buiten beschouwing, maar dit geeft wel de algehele teneur aan:

Je kunt toch niet ernstig volhouden dat Europa de bankencrisis heeft veroorzaakt? (Knack)

En dan zingen we allemaal in koor: Wie heeft de banken aangezet tot "marktuitbreiding", "integratie" en "internationalisering"? Fortis, Dexia, ABN AMRO zijn allemaal onder de impuls van de financiƫle agenda van de Europese Unie ten onder gegaan. Maar ja, verderop in de tekst geeft De Gucht tenminste dan nog mooi blijk van zelfrelativisme:

"[...] ik heb namelijk het nadeel dat ik al mijn hele leven over de meeste zaken hetzelfde denk."

En als je ziet waar dat ons gebracht heeft, dan kan je toch ernstig vragen beginnen stellen bij waar we met zo iemand aan het roer naartoe gaan. Voorlopig zijn we alleszins nog niet van hem af, ter herinnering: De Gucht is dirigent bij de eenmaking van de VSA en de EU, het zogeheten "transatlantische handelsakkoord".

Dan begrijp je wel waarom commissarissen onverkozen zijn.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter