Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Saturday, 27 April 2013 00:00

Weg met de Europese Unie van de Werkloosheid

Written by 

 

Bron/Reuters

Terwijl bij ons de politieke klasse een verbeten strijd voert in het pamperen van vreemdelingen, voor of tegen hoofddoeken, voor of tegen inburgering, voor of tegen Belgische terroristen in Syrië... is de Eurosovjet bezig met de grote gelijkmaker te organiseren.

Zij creeërt het summum van  het liberaallinks gelijkheidsideaal, namelijk een amorfe massa paupers. Allemaal werkloos en hopeloos. Want met paupers kan je doen wat je wil, de Chinese communistische maffia geeft daarin het voorbeeld. En de Europese politieke maffia volgt graag, de Duitsers op kop. Barrosso is niet voor niks een communist en de Van Rompuy's hebben met hun zus een fanatieke staliniste van de PVDA+ in de aanbieding. Je kan je inbeelden hoe die rode maffia graag van Europa een Volksrepubliek wil maken. Zeker nu Japan een monetiseringspolitiek (drukken van geld) voert die de positie van Duitsland tegenover China ondermijnt.

Daarom moet onze jeugd verarmen, om ze straks makkelijker in te kunnen schakelen in een lageloonindustrie. Zonder verzet, omdat iedereen die nu werkloos is al blij zal zijn te kunnen overleven. Dat is de politiek van links en het neoliberalisme. Allemaal gelijk zijn, verenigd in de ellende.

Overspoeld met 'interne' ('Europese') en externe immigranten zullen alle natiestaten op den duur hun sociale voorzieningen afbreken. Ter meerdere glorie van de multiculturele neoliberale wanorde. Maar vooral ter vermeerdering en winstmaximalisatie van de Europese kapitaalselite. Daar gaat het over op 1 Mei en daar zijn wij de enigen die dat durven te zeggen. Daarom worden we ook zo geboycot. Door links en door het neolliberalisme.

Maak daarom samen met ons een vuist op 1 Mei en kom naar onze meeting. Durf je te verzetten, toon moed en laat de parlementaire praters voor wat ze zijn. Een bende volksverraders die onze eigen arbeidersklasse nooit zal helpen.

Steun daarom op eigen krachten, volkskrachten zoals het Nieuw-Solidaristisch Alternatief.

 


 

 

 

De werkloosheidsgraad in Spanje is met 27,16 procent naar een nieuw record gestegen, zo blijkt uit officiële cijfers van het nationaal statistiekbureau. Voor het eerst in zijn geschiedenis telt het land meer dan zes miljoen werklozen.Eind 2012 bedroeg de werkloosheidsgraad nog 26,02 procent. Dit jaar is dat cijfer toegenomen tot 27,16 procent. Daarmee zijn er eind maart in Spanje maar liefst 6.202.700 werklozen, of 237.400 meer dan in het voorgaande kwartaal. Maar het tempo van de stijging is wel vertraagd.

Ook het aantal gezinnen waarin iedereen zonder werk zit, steeg met bijna 4 procent naar 1,9 miljoen. Spanje heeft 47 miljoen inwoners en telt nu meer dan een vijfde van alle werklozen in de Europese Unie.De cijfers tonen de moeilijke strijd van Spanje aan om uit de economische crisis te geraken die vijf jaar geleden is losgebarsten. De Spaanse premier Mariano Rajoy zal vrijdag nieuwe maatregelen voorstellen die de aanslepende recessie in de vierde grootste economie van de eurozone een halt moet toeroepen.Vorige week voorspelde het IMF dat de Spaanse economie dit jaar met 1,6 procent zal krimpen in plaats van de eerder gestelde 1,5 procent.De werkloosheidsgraad is zeker nooit hoger geweest sinds 1976, een jaar nadat de dood van dictator Francisco Franco de overgang naar democratie had ingeluid.

Meer: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter