Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Monday, 27 May 2013 10:51

Ons organiseren, niet lamenteren; ons niet laten verdelen, maar ons hergroeperen

Written by 

 

Het is interessant de laatste blog van Venner te lezen, die zakelijk te noemen is, zonder enige sentimentaliteit. Eergisteren schreef hij voor het laatst en keek hij vooruit naar de nieuwe demonstratie tegen het homohuwelijk van aanstaande zondag. Zoals bekend is de wet Taubira inmiddels aangenomen maar, aldus Venner, "een schandelijke wet kan, eenmaal aangenomen, altijd afgeschaft worden." Hij citeert met afgrijzen een Algerijnse blogger: "Over vijftien jaar zijn de islamisten in Frankrijk hoe dan ook aan de macht", zegt die, "en zij zullen deze wet afschaffen". Niet om ons te plezieren, commentarieert Venner, maar omdat die strijdig is met de Sharia, de islamitische wet.

"Erkend moet worden dat een Frankrijk dat door islamisten wordt geregeerd, deel uitmaakt van de mogelijkheden", vervolgt Venner. "Sinds veertig jaar hebben de politici en regeringen van alle partijen (behalve het Front National), evenals de werkgevers en de Kerk, actief eraan meegewerkt, door met alle middelen de immigratie van Noord-Afrikanen te versnellen."

"Al sinds lang hebben de grote schrijvers alarm geslagen, te beginnen met Jean Raspail in zijn profetische Le Camp des Saints, waarvan de nieuwe uitgave oplagerecords breekt.""De demonstranten op 26 mei moeten deze realiteit kennen. Hun strijd kan zich niet beperken tot een weigering van het homohuwelijk. De ´grote vervanging´ (Le Grand Remplacement) van de Franse bevolking en die van Europa, die aangeklaagd is door schrijver Renaud Camus, is een veel groter gevaar voor de toekomst."

"Het organiseren van gezellige demonstraties volstaat niet om dit tegen te houden. Daar is een ware 'intellectuele en morele' hervorming voor nodig, zoals Renan zei, waarmee men meteen zou moeten beginnen. Zij zou een herovering moeten omvatten van het Franse en Europese identiteitsgeheugen. De behoefte hieraan wordt nog niet naar behoren beseft."

"Er zullen zeker nieuwe gebaren nodig zijn, die spectaculair en symbolisch genoeg zijn om de slaapwandelaars op te schrikken, de verdoofde gewetens te schokken en de herinnering aan onze wortels op te wekken. We komen in een tijd waarin de woorden moeten worden waargemaakt door daden."

"We zouden ons ook moeten herinneren, zoals Heidegger (Sein und Zeit) het geniaal geformuleerd heeft dat de essentie van de mens in zijn bestaan ligt, en niet in ´een andere wereld´. Hier en nu speelt zich ons bestaan af tot op de laatste seconde en deze laatste seconde is net zo belangrijk als de rest van een leven. Daarom moet je jezelf zijn tot aan het laatste ogenblik. Door een eigen beslissing, door je eigen lot te willen ben je de overwinnaar van het niets. Er is geen ontsnappingsroute uit dit bestaan aangezien wij niets hebben dan dit leven waarin wij geheel onszelf behoren te zijn of we zijn niets."

Bron: Katholiek Nieuwsblad (artikel) / Zentropa (afbeelding)

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter