Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Thursday, 13 June 2013 09:39

Hoe we Dewinter en het VB op de juiste weg helpen

Written by 

 Untitled-1

Locatie: t 't Vosken Sint-Baafsplein 19, Gent. Tijdstip: 16u.

Een dag nadat we op deze blog hadden aangeklaagd dat Dewinter in eigen land ervoor pleit Belgische jihadisten die in Syrië vechten niet te vervolgen bij hun terugkeer - en daarin de ouders steunt van die smeerlappen - heeft Dewinter zijn standpunt aangepast.

Dewinter moet altijd een beetje op goede weg geholpen worden. En dat doen wij graag. Natuurlijk ligt er tussen de woorden van Dewinter en de dadenvan hem en zijn partij een zee van troebel water. Zoals altijd bij beroepspolitici.

Zo ondersteunde de fractie van het VB steeds de oorlogsinspanningen van het Belgische regime in Libië en Afghanistan en het is nog maar de vraag wat de partij zal doen bij een eventueel gewapend ingrijpen in Syrië van de EU en de Saoedisch-Qatarees-Israëlisch-Amerikaanse imperialisten.

Maar wij blijven Dewinter onder druk zetten. Dat is ons al gelukt inzake het sociale thema en ook hebben we zijn standpunt inzake "remigratie" (in plaats van assimilatie/integratie) al doen kantelen in de richting van het oude 70-puntenplan. Dat kunnen we alleen maar doen doordat we een externe oppositiegroep zijn - en blijven - die niet in de klauwen van het partijapparaat zit, dus buiten de macht van Dewinter en co. Anderen kunnnen en willen niet zo ver gaan  als wij. Verstikt als ze zijn in carrière -en loonafhankelijkheid van de partij. Of monddood gemaakt door de machtshonger van de partij-elite. Niemand beschikt ook over een partijonafhankelijke denktank zoals het N-SA die heeft. En dat loont om anderen bij de les te houden. Bang als ze zijn voor concurrentie op hun rechterflank. Loont deze politiek of niet volgens u? Welk standpunt heeft u terzake en wilt u meewerken om een buitenparlementaire oppositie uit te bouwen? Kan het VB de interne verdeeldheid nog lang overleven en is er dan ruimte voor een nieuwe partij? Veel vragen, u kunt ze helpen te beantwoorden.

Kom zondag naar 't Vosken op het Sint-Baafsplein te Gent waar het debat start om 16u. Kom met ons meedenken over hoe we nog kunnen verbeteren en welke richting we moeten uitgaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wil dat Belgen die in Syrië meevechten met de rebellen en die in Syrië berecht zijn en uitgeleverd worden, in ons land opnieuw berecht zouden worden. Dat heeft hij gezegd tijdens een bezoek aan Syrië.

Dewinter is in Syrië op uitnodiging van het Syrische parlement, dat ook de kosten van zijn verblijf betaalt. Hij hoopt daar naar eigen zeggen objectieve informatie te krijgen over de Belgen die meevechten met de rebellen tegen het regime van president Bashar al-Assad.

Volgens Dewinter zitten er al tientallen Belgen in gevangenissen in Syrië. Syrië wil die berechten en, na afspraken met onze regering, uitleveren aan België. 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter