Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Wednesday, 26 June 2013 10:37

De nieuwe adel van de EU en slavenarbeid

Written by 

 

In de Duitse economie is reeds een tiental jaren een slaven-economie (zie het schandaal in de vleesindustrie, Amazon enz.) ontstaan die alleen mogelijk is door de omvorming van de natiestaat naar een transnationale EU-sovjetstaat (= een regime van commissarissen en ambtenaren). Dit model is niet een soort misvorming of verkeerd begrepen uiting van het idee van vrij handelsverkeer binnen de EU, maar het doel van een economische unie zelf. Net zoals in de middeleeuwen het afschaffen van de lijfeigenschap niet tot doel had om de arbeider op het platteland te "bevrijden", maar wel om hem vrijelijk te kunnen uitbuiten in de steden.

Nu wordt deze techniek op een grotere schaal toegepast: een pan-Europese schaal naar analogie met wat in China en de VS al lang gangbaar is. Van de periferie (Oost- en Zuid-Europa) naar het centrum en de grote industriesteden, vandaar ook de verarmingsstrategie van het kapitaal in de natiestaten van het zuiden zoals Griekenland en Spanje. Het gevolg zal zijn dat men zo ook in de kernlanden de werkende bevolking kan - en zal - dwingen om een lager loon en welvaartspeil te aanvaarden. Dat is het opzet van de EU, en niks anders.

Om de arbeidsmobiliteit en het grote reservoir aan arbeidskrachten nog beter aan te boren, wil men ook Turkije bij de Unie. Dat heeft niks te maken met een abdicatie van onze westerse elites voor de islam. Het is louter utilitair, economisch, neoliberaal denken en handelen. Wat niet wil zeggen dat daardoor het gevaar voor een islamisering niet zou toenemen natuurlijk, dat is wel zo. Maar dan alleen maar als gevolg van de neoliberale politiek van de elite en niet als doel op zich.

En terwijl de bevolking in de oude natiestaten steeds meer ten prooi valt aan deze Europese en wereldwijde marktvorming zit de nieuwe elite op rozen. Zij is de nieuwe adel die boven het volk vegeteert en profiteert. En onafhankelijkheid van deze transnationale elite nastreven is onze enige redding om uit deze nieuwe horigheid te ontsnappen. En of een onafhankelijke Vlaamse staat daar het middel -of de weg- toe is, kan men betwijfelen gezien de Vlaams-nationale elite net als de rest van de politieke elite ook een pro-Europees elite is. Dat kan maar veranderen als men een deel van de elite door druk van het volk terug op een nationaal spoor kan zetten.

Dat ze dat mogelijks doen als overlevingsstrategie is daarbij van geen belang. Het is altijd beter nationaalkapitalisme als economische factor te hebben dan globalistisch transnationaal kapitalisme dat de plak zwaait. Bij de ene kan een 'volk' nog druk uitoefenen, bij het andere soort zal de veelvolkerensamenleving van het transkapitalisme elk verzet onmogelijk maken omdat het als verdeelinstrument zal werken. Eenheid maakt macht. Veelheid -massa- en diversiteit van die veelheid maakt echter zwak.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tom Staal, de reporter van het Nederlandse programma GeenStijl, is nooit vies van een beetje controverse. Dit maal trok Staal naar het Europees parlement in Straatsburg om er de enorme geldverkwisting op gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat is behoorlijk onthutsend.
 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter