Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 05 July 2013 11:18

De nieuwe soeverein is een bureaucraat

Written by 

 

Herman Van Rompuy: de nieuwe soeverein is een bureaucraat

De discussie tussen de elite of we nu een republiek moeten installeren dan wel een koningshuis aanhouden in dit land, is een staaltje van opperste hypocrisie. Het is ook een staaltje van hoe men de bevolking dom wil houden door schijngevechten op te voeren. Dit land is al lang niet meer soeverein en kan dus geen soeverein aan het hoofd hebben. Of die nu koning of iets anders heet. Trouwens, de koning heeft, net zoals de politieke elite  dat gedaan heeft, de soevereiniteit van de staat en het grondgebied verraden. Iets wat de koning bij zijn eedaflegging toch gezworen had te zullen bewaren. En met hem de politci die de eed op de grondwet hebben afgelegd.

Wij leven vandaag  dus in een presidentieel systeem met aan het hoofd een bureaucraat die net als een koning niet door het volk verkozen werd, maar door de transnationale elite binnen de EU aangesteld. Dat nationale politici doen alsof zij dit niet weten heeft te maken met het feit dat zij zich anders volledig overbodig maken bij de bevolking. Zij zijn immers alleen nog nuttig als regenten van de nieuwe staat en bepalen de wetten van het land niet meer, dat doen de Europese instellingen in hun plaats, zij implementeren ze alleen maar. Zo geven ze de overdracht van soevereiniteit een legaal predikaat (volledig in strijd met de grondwet overigens, die stelde dat het grondgebied soeverein is ten opzichte van het buitenland).

Deze transformatie van nationale naar transnationale staat is al lang aan de gang en wordt gesymboliseerd door het feit dat onze troepen bij een aanval onder het bevel van de NATO staan en niet onder nationaal commando. Met dit pittige detail dat een Turk tweede in bevel is om onze vrijheid te verdedigen als het er op aankomt. Dat zal lachen worden als die christenhonden zal moeten verdedigen. Dus waarom je laten meeslepen in een discussie die geen grond meer heeft, zoals deze over de rol van de koning? De koning van dit land, net als de nationale politici, zijn een voorbijgestreefd fenomeen. De koning en de nationale politiek zijn zo dood als een pier.

De nieuwe soevereinen zijn aan de macht en hebben een naam. Eurocommissaris, met aan het hoofd een Eurobelg als president. Dat hebben we als "republikeinen" weer fantastisch gedaan. We hebben geen vorst, maar ook geen eigen politici met macht meer. Het enige vervelende aan de situatie is dat we ook geen eigen land meer hebben. Maar een kniesoor die over de ondergang van de natiestaat durft te treuren. Dat is toch zo politiek incorrect en weinig progressief.

En zo lang de opvoering van  "La Muette de Portici" door onze politieke klasse blijft duren, is het kermis. Tot het volk op straat komt omdat ze merken dat onze welvaart getransfereerd wordt. Niet naar de Walen, waar veel van ons eigen Vlaams bloed tussen zit, maar naar Kroaten en anderen waar we geen fluit mee te maken hebben. En Brussel is dan niet ver, ze kunnen de paleizen van de EU bestormen.

Voor de republiek der Nederlanden,of als het niet anders kan onder de vlag van Oranje.

Of hoe het verloop van een opera ook een ander resultaat kan hebben naargelang de "mood" van de bevolking.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter