Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Thursday, 11 July 2013 17:13

Republikein kruipt door de modder voor koningshuis tegen betaling van 17000 euro de maand

Written by 

 

De voorzitter van het 'Vlaamse parlement', Jan Peumans, zelfverklaarde republikein en eerste burger van de zogezegde vrije Vlaamse deelstaat wentelde zich tijdens zijn 11 juli toespraak in de modder voor het koningshuis. Maar hoe zou je zelf zijn als je elke maand een toelage van 16.000 euro via de Belgische dotatie aan die Vlaamse nepstaat in je zakken mag steken? Dan is de rekening bij beroepsnationalisten (en de rest van het politieke zwerk) vlug gemaakt.

Hetzelfde fenomeen bij de roden zoals de familie Tobback, die beweren van Oranje te zijn, maar kruipen voor de Coburgse stoeterij (Bismark noemde de Coburgs de grootste stoeterij van Europa omdat ze hun jongen overal op de troon probeerden te krijgen). Zou het kunnen dat de politieke klasse met de Tobbacks voorop ook hun jongen overal op vette postjes wensen te promoten? Als je ziet dat onze politieke mandaten voor een groot deel erfelijk zijn geworden (vol zonen en dochters van) dan is het niet verwonderlijk dat republikeinen overstag gaan voor de Coburgs, alsook onze politieke klasse zich als de nieuwe adel gedraagt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Peumans: ‘Filip moet koningschap op moderne manier invullen’

Peumans begon zijn toespraak met een eerbetoon aan koning Albert II. De parlementsvoorzitter is van mening dat de koning zijn functie ‘met betrokkenheid op de samenleving heeft uitgeoefend’.

Meer: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter