Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 September 2017

Friday, 30 August 2013 15:04

Ja aan vrijwillige segregatie als gif tegen de multculturele verdwazing

Written by 

 

Iqra, het schooltje van de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout, start zijn allereerste schooljaar onder een goed gesternte. Er zijn al 70 kinderen ingeschreven, en dat zijn niet alleen kinderen van Marokkaanse ouders, zo zegt initiatiefnemer Mohamed Chakkar (foto) vandaag in De Standaard.

Iqra, Arabisch voor "leren", is gegroeid uit een bestaand project voor begeleiding van schoolkinderen. Beide zijn initiatieven van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen.

Het schooltje moet volgens de oprichters een leemte invullen. De bestaande, Vlaamse scholen zijn er immers niet in geslaagd om de sociale ongelijkheid terug te dringen, luidt het. Te veel Marokkaanse jongeren verlaten vroegtijdig de schoolbanken, zonder diploma en belanden zo in de problemen. Iqra zal onder meer gebruik maken van elementen uit het ervaringsgericht onderwijs. Nederlands wordt de voertaal, maar de kinderen mogen op de speelplaats ook hun thuistaal spreken. Dat respect voor hun cultuur moet hun zelfrespect stimuleren.

Toch komen volgens Chakkar niet enkel kinderen van Marokkaanse ouders op het initiatief af. "We hebben al 70 inschrijvingen, meer dan 80 procent van hen zijn kinderen van Marokkaanse origine. Maar enkelen komen uit zwart Afrika, Afghanistan, Portugal."

De school, die onderdak heeft gevonden in enkele containers aan de Hogeweg, gaat voorlopig van start met drie kleuterklasjes en een eerste leerjaar. Eventuele uitbreiding later is niet uitgesloten.

Bron:VRT

Eddy Hermy

De naam kent verder een bewogen geschiedenis. Ooit was Eddy Hermy de jongste vakbondsdelegee van het land, later actief in diverse organisaties. Hij heeft consequent de dissidente rol opgenomen namens het proletariaat, wat hem vaak niet in dank werd afgenomen. Afgezien van dat dit Eddy Hermy tot een van de meest controversiƫle figuren van het land maakt, heeft hij er zelden naast gezeten. Zijn voorspellingen over de EU, de N-VA en de economische crisis zijn de laatste jaren allemaal uitgekomen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter