Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Sunday, 31 October 2010 15:21

Grote Europese bedrijven sponsoren Amerikaanse antiklimaatpolitici

Written by 
Uit een analyse van geldstromen door het ngo-netwerk ‘Climate Action Network Europe’ blijkt dat belangrijke Europese CO2-uitstotende bedrijven kandidaat-senatoren in de VS sponsoren die fel gekant zijn tegen een klimaatwet. Het gaat om bedrijven die nochtans hier in Europa officieel de strijd tegen de klimaatopwarming aangaan, zoals GDF/Suez, Lafarge, Arcelor-Mittall, Bayer en BASF maar ook BP doet hier aan mee. Hun excuus tegen een strenge klimaatwetgeving in Europa is dat die zinloos is wanneer de VS niet meedoen. Om dat laatste te garanderen in hun eigen belang financieren ze de blokkering van een klimaatwet in de VS. Volgens ‘CAN Europe’ komt dit neer op klimaatsabotage op wereldschaal, want een belangrijke reden waarom de klimaattop in Kopenhagen vorig jaar mislukte, is net die inactiviteit van de VS.

Een dag na de bekendmaking van die analyse is nog geen enkele reactie te bespeuren uit politieke hoek vanwege de traditionele partijen in België. Hoewel de toekomst van onze planeet op het spel staat blijken de traditionele politici hiermee akkoord te gaan, maar dat hoeft ons al lang niet meer te verbazen! Hun partijen staan ten dienste van het liberaalkapitalistische systeem waarin het geld van grote bedrijfsleiders de hoofdrol speelt. Dit ten koste van de kwaliteit van het leefmilieu van alle volkeren op deze aardbol! Wij nieuw-solidaristen vinden het normaal dat bedrijven winst maken en het is logisch dat een bedrijfsleider meer geld bezit dan de gemiddelde burger (zolang dit binnen aanvaardbare grenzen blijft), maar deze hypocriete manier van werken die bovendien grote gevolgen kan hebben voor de wereldbevolking wordt door ons resoluut afgewezen!

Het is natuurlijk in eerste instantie de liberale plutocratie waarin een parlement niets meer is dan een marionetteninstelling van internationaal georganiseerde financiële belangengroepen die aan de basis ligt van dit hypocriete gedrag. In de VS heerst namelijk een schijndemocratie waarin de bedrijfslobby zwaarder doorweegt dan de stem van de bevolking. In de EU gebeurt hetzelfde want ook de Europarlementariërs worden meer en meer beïnvloed door bedrijfslobbyisten. De Europese bevolking heeft daar geen vat op, want die is dikwijls totaal niet op de hoogte van wat er ginder allemaal boven onze hoofden wordt beslist. Het volk kan enkel toekijken vanop de zijlijn. In een eerlijke (nationaal-)democratie zou zoiets niet kunnen! Er zou immers altijd een democratische meerderheid aan plichtbewuste burgers zijn om dergelijke praktijken te verbieden.

Thomas S.

Latest from Kris Roman

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter