Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Tuesday, 17 September 2013 11:36

Angela "Kazmierczak" Merkel: Duits bondskanselier

Written by 

 

Angela Merkel (omcirkeld) op Goelag-training?

Wie zich afvraagt waarom er in Duitsland hongerlonen betaald worden aan arbeiders die kan mischien een verklaring vinden in de afkomst van de Duitse bondskanselier. Die is namelijk van Poolse afkomst vermits haar grootvader vanuit dat land naar Duitsland is geëmigreerd na de Eerste Wereldoorlog.

Om de boel beter te kunnen belazeren veranderde de familie haar naam in “Kasner”. We kennen dat ook in ons land waar Polen graag hun papieren aanpassen om als schijnzelfstandige onder de duiven van onze eigen mensen te schieten. Maar je kunt je naam (of de kleur van je huid, zie Michael Jackson) veranderen zoveel je wilt om je afkomst te verbergen, de genen blijven toch opspelen.

Zo heeft Angela “Kazmierczak” Merkel de vettige gewoonte behouden van de Poolse burgerij, die het al eeuwenlang doet, om haar boeren en arbeiders uit te buiten en het vel over hun kop te stropen. Nu ze zelf tot de elite behoort, past “Kazmierczak" Merkel deze methoden ook toe in haar gastland Duitsland. Als dank aan het Duitse volk. Als dank ook aan de nieuwe heimat die haar grootouders hebben gekregen zorgt zij ervoor dat de Duitse lonen op het peil van de Poolse staan. Superlaag. Ten dienste van de Duitse elite die de voormalige communistische militante koestert als was zij een goudklomp (wat ze ongetwijfeld ook is voor het Duitse grootkapitaal). Ze zorgt letterlijk voor gouden tijden voor de bank- en industriebazen in de Eurozone, maar vooral in Duitsland. Tussen haakjes: ook wij hebben een eerste minister van vreemde origine, en ook hij bedankt zijn gastvrije volk met een loonstop en uitkeringen die velen tot aan de afgrond en de armoede brengen.

Angela "Kazmierczak" Merkel zal graag als verdediging aanhalen dat niet zij noch haar partij de CDU verantwoordelijk is voor de sociale en economische hervormingen in Duitsland. Hervormingen die het grootkapitaal megawinsten bezorgen. Maar dat de SPD daarvoor de verantwoordelijkheid draagt met haar Hartz-hervormingen. En dat het ook links is dat de minimumlonen heeft afgeschaft en de werklozensteun tot 400 euro per maand heeft verlaagt. Die rode rakkers toch! Ze zijn tien keer liberaler dan de liberalen zelf, als het hen zo uitkomt.

Dat komt natuurlijk omdat de begrippen links en rechts in de politiek geen wezenlijke tegenstellingen inhouden. Zeker niet als het om economie, migratie of sociale systemen gaat. De burgerij gebruikt die links/rechts-begrippen net als een clown in een circus een mombakkes aantrekt: dan weer lachen, dan weer huilen. Het is boerenbedrog.

Links en rechts - op economisch vlak - verschillen in de technische aanpak van winstmaximalisatie, dat is alles. Zij verschillen niet wezenlijk over de (morele) vraag of winst en groei moeten dienen voor de samenleving dan wel uitsluitend als middel tot grenzeloze verrijking van het individu. Ze ijveren allemaal voor de tweede optie, terwijl ze intussen niet vergeten om zelf een graantje mee te pikken.

Er is geen wezenlijk debat of verschil tussen links en rechts wat dat betreft, zij hebben de ultraliberale doctrine in de samenleving gebetonneerd. Daar willen ze niet vanaf, hoewel ze dat met de mond wel eens anders durven belijden. Kijk maar hoe linkse en rechtse  ceo’s die in het staatsapparaat zitten een half miljoen euro (en meer) in hun kas slaan. Ze willen de staat ontvetten, maar worden zelf elke dag vetter op kosten van de staat. Links/rechts-gelul terwijl ze de bevolking plunderen. Een linkse of een rechtse potentaat, het blijven leden van eenzelfde clan: de burgerlijke elite van geld en macht. En daarom zijn ze ook perfect inwisselbaar.

Daarvan is Angela “Kazmierczak” Merkel een mooi voorbeeld. Gisteren nog was ze de fanatieke linkse extremiste en propagandaleidster van de FDJ (Freie Deutsche Jugend), die het Goelagsysteem in de USSR en in eigen land ondersteunde. Vandaag is ze pionier van het grootkapitaal en de Duits-Europese imperialistische belangen.

Men zegt dikwijls dat de extremen in Duitsland niet meer aan de bak komen, maar daar lijkt het niet op als je bovenstaande foto ziet. De extremisten zijn wel degelijk een politieke factor van belang in Duitsland: de extremisten van het kapitalistische vrije markt-imperialisme, verzameld rond Angela "Kazmierczak" Merkel. Fanatieke pion ten dienste van de elites, linkse of  rechtse, maakt niet uit. Gisteren de linkse DDR-dictatuur, vandaag de "Eurosovjet". Dat daarvoor de Duitse cultuur en de nationale belangen van de natie worden opgeofferd en het land uitverkocht aan vreemdelingen en grootkapitaal (net als bij ons) zal de elite worst wezen.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter