Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 20 September 2013 18:40

Het gezicht van de corrupte machtsklasse en de nog meer corrupte staat die zij in handen heeft

Written by 

"Oud-Fortisvoorzitter Lippens leidde beleggers om de tuin"

 

foto Belga/Lippens

Uit mailverkeer dat de krant De Tijd kon inkijken, moet blijken dat oud-Fortisvoorzitter Maurice Lippens eind juni 2008 intern anders sprak over Fortis dan hij naar de buitenwereld toe deed. Intern was hij erg ongerust over het lot van Fortis. Maar extern moedigde hij beleggers net aan om aandelen te kopen.

Eind juni 2008 verraste Fortis met een kapitaalverhoging van 1,5 miljard euro waarmee het zijn kapitaalbuffer wilde versterken. De nieuwe aandelen werden op 26 juni uitgegeven en geplaatst bij institutionele beleggers. In 'Terzake' riep Maurice Lippens een dag later alle beleggers op om te investeren in de bank. "Ik zou zeggen: dames en heren, investeer zo snel u kunt", zo zei Lippens na de overname van de bank ABN AMRO. "We hebben de mooiste parel binnengehaald, we nemen er een matras bij."

Nu blijkt uit interne mails die De Tijd kon inkijken dat Lippens de nacht voor de kapitaalverhoging veel bezorgder was dan hij in de studio's van de VRT liet uitschijnen. In een mail aan CEO Jean-Paul Votron om 1 uur 's nachts waaruit De Tijd citeert moet blijken hoe ongerust hij is. "Jij en je teams - en misschien ikzelf ook - zullen in de komende uren met ENORME en EXISTENTIËLE kwesties worden geconfronteerd", luidt het. "(...) De focus zou nu op het REDDEN - en ik bedoel echt het REDDEN - van Fortis moeten liggen." (...) "Wees heel voorzichtig. NIET voor mij, maar voor Fortis."

Lippens sloot zijn mail af met: "Veel geluk voor morgen. Ik steun jou en wat beslist is volledig. Maar weet ook dat ik nog nooit zo'n SCHRIK heb gehad voor de toekomst van Fortis."

Bron: HLN

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter