Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Tuesday, 01 October 2013 11:28

Vlaams Belang wil van de euro af zeven jaar nadat N-SA deze eis formuleerde

Written by 

 Je hebt lange slapers en mensen die traag wakker worden, Vlaams Belang heeft ze allebei in huis. Dat je zeven jaar (een eeuwigheid in de politiek) nodig hebt en een electorale uppercut om een nationalistisch standpunt over de euro en een alternatieve monetaire visie te ontwikkelen getuigt van een hemeltergende traagheid en een non-inzicht in de geostrategische veranderingen binnen het EU-kapitalisme. De vraag is dan ook in hoeverre die partij eensgezind is over deze kwestie en of het iets anders is dan een electorale wanhoopspoging om toch maar het verschil met de NVA te maken?

Vlaams Belang-Europarlemtslid Philip Claeys (vertegenwoordiger bij een unie die men zegt te verwerpen) was vlug om tegen de terugkeer naar de "frank" te pleiten op zijn Facebookpagina. Dat terwijl je monetair toch beter  terug naar een beginstatus terugkeert die vertrouwen op de geldmarkten schept. De frank dus, al was het maar om de schulden van dit land te dekken in een reeds vroeger door de geldmarkt gekende munt en om zoveel mogelijk een speculatiegolf te vermijden tegen een totaal nieuwe munt. Want als we het spaargeld onder een eigen munt (los van de euro) onderbrengen, dan kan deze geldmassa (die drie keer en meer de schuldratio van het BBP dekt) als onderpand dienen. Daarna kan men dan de eventuele opsplitsing van het land organiseren of - waar het N-SA voor kiest - de samenbundeling van regio’s die economisch, maar ook cultureel compatibel zijn. De regio die niet wenst te participeren (al dan niet Wallonië) kan dan in de eurozone blijven of ernaar terugkeren, als ze buiten de unie van Dietse staten (of hoe het nieuwe samenwerkingsverband ook moge heten) wenst te opereren.

Als je zoals het VB beweert dat je uit de eurozone en de EU wilt treden, dan kan je dus maar beter een consistente alternatieve doelstelling vooropstellen. Een die verder gaat dan te zeggen dat je voor Europa bent, maar tegen de Europese Unie. En dat zal meer vergen dan op een sloganeske wijze standpunten van anderen (FN of PVV) en van ons over te nemen. Maar verder gaat het de goede kant uit. Wie had immers ooit kunnen denken dat een grote volkspartij als het VB met de politieke ideeën van een kleine ideologische groepering als het N-SA haar vernieuwing in gang zou proberen te zetten? Na het overnemen van het links-economische discours van het N-SA nu ook ons Europa-standpunt aan hen verkocht. Anders dan het VB hebben wij geen audit nodig die ons voor veel geld aan ideeën en oplossingen moet helpen. Wij ontwikkelen zélf ideologische concepten. Gratis!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter