Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday23 February 2019

Tuesday, 08 October 2013 10:56

Laat langdurige werkozen- waarvan de voorouders of ouders -niet voor 1965 in het land verbleven remigreren

Written by 

 Willen we een ernstige oplossing voor de massale werkloosheid, dan moeten we als gemeenschap durven te stellen dat er een programma van remigratie nodig zal zijn. Het massale overschot op de arbeidsmarkt-met als gevolg een massa werklozen en OCMW uitkeringstrekkers -is  niet alleen het gevolg van de de-industrialisatie op zich- maar van het verder invoeren van arbeidskrachten terwijl het proces van de-industrialisatie al volop in gang was gezet. Mocht men na het inzetten van dit proces-waarvan de sluiting van de mijnen het startschot was zijn gestopt met massa-immigratie, dan zouden we vandaag niet met een dergelijk gigantisch probleem van onder tewerkstelling zitten. Daarom 1965 als ijkpunt waarop we een remigratieprogramma kunnen bouwen, moreel en juridisch verantwoord. We moeten de verantwoordelijken voor de massale werkloosheid -de politieke partijen en klasse-ter verantwoording roepen en hun misdadig beleid van mensen-invoer en georganiseerde werkloosheid dat daar het gevolg van is voor het eigen volk durven aan te klagen- ondanks de repressie van het regime .Zijn wij dan laffer dan de mensen in de Arabische landen die voor hun overtuiging op straat durven komen ,ja zelf sterven? Denkt iemand echt dat we via facebook en twitter het regime onder druk kunnen zetten .Of louter door verkiezingen. Dat is ook niet gebeurt tijdens de Arabische lentes-ook daar was directe actie noodzakelijke .En er is ook een deel van de burgerij dat verder wil gaan in dit debat,zij kunnen bondgenoten zijn in de strijd. Of waarom denkt men dat de N-VA van het racismecentrum af wil? En dat het juist iemand zoals Antwerpse schepen Gantman is die daarbij enkele dagen geleden de koe de bel aandeed.?Omdat ook een deel van de burgerij weet dat het zo niet verder kan. Remigratie zal op de agenda komen, als het VB het niet doet dan zal een andere segment van de burgerij het doen-en ze zullen er stemmen mee winnen. Verplichte tewerkstelling kan mooi klinken maar het lost niks op. Het zal de enorme druk op het sociale systeem niet verminderen. En dat is juist wat de liberalen zoals Daems van de VLD willen- net als het grote deel van het regime .Het systeem zo onder druk plaatsen dat het barst .Met aan de zijlijn de krijsende linksen, omdat zij denken uit de chaos –die op de ineenstorting van het sociale systeem zal volgen- een slaatje te kunnen slaan. Links en rechts teren op de ellende van het volk, solidaristen zijn het cement voor de eenheid van het volk.

 

Rik Daems: ‘Laat langdurig werklozen gemeenschapsdienst doen in ruil voor uitkering’

Open Vld-senator Rik Daems wil de uitkering van langdurig werklozen deels afhankelijk maken van gemeenschapsdienst. Wie langer dan een jaar zonder werk zit, zou een dag per week moeten helpen met eenvoudige administratieve taken, de groen- en klusdienst of met het openhouden van het cafetaria van de gemeentelijke sporthal, bepleit hij dinsdag in De Morgen.        ‘Momenteel zijn er 559.000 werklozen in België, waarvan 417.000 uitkeringsgerechtigd’, aldus Daems in een opiniestuk. ‘Dit kost de samenleving 8,9 miljard euro of maar liefst 25 procent van de personenbelasting, waar in de perceptie niets tegenover staat. Dat bedreigt het draagvlak voor onze solidariteit.’

Dat 95.000 Vlamingen meer dan een jaar werkloos zijn, toont volgens de liberaal dat de maatschappij er niet in slaagt om die langdurig werklozen te betrekken. Volgens hem zou een verplichte dag gemeenschapsdienst hen helpen weer arbeidsritme te ontwikkelen, sociale contacten op te bouwen en misschien zelfs door te stromen naar een volwaardige job. Twee dagen per week moet voor hem ook bespreekbaar zijn voor wie meer dan twee jaar zonder werk zit.(....)

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter