Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Sunday, 13 October 2013 16:55

Het blauwe smurfenleger marcheert

Written by 

 

 

Het blauwe smurfenleger van havenbaas Ferdinand Huts

 

Dat een kapitalist zoals Ferdinand Huts -Katoen Natie- een bende liberale smurfen van de Open VLD zo ver krijgt dat ze met blauwe helm en knuppel opmarcheren achter een fanfare om een schijnoorlog met Antwerpen -en het havenbeleid van die stad- te voeren, dat kan men nog aannemen. Dat de vertoning daarbij een hoog gehalte aan zwakzinnigheid vertoonde, daar moet je gezien de deelname van Turtelboom en De Croo –die zich als generaal hadden vermomd - niet echt over verwonderen. Ook moet men niet twijfelen aan het echte doel van de blauwe smurfenmars. Van Huts –en de meeste andere havenbazen- is geweten dat zij het statuut van havenarbeider liever kwijt dan rijk zijn.

De blauwe soldaten vechten al langer voor 'selfhandling' (zelfafhandeling), een systeem dat toelaat dat schepen door hun bemanningen worden gelost en geladen. Dit zonder tussenkomst van erkende havenarbeiders en  dus stukken goedkoper is - met als resultaat meer winst voor de havenbazen. Verhofstadt en de Europese commissie zijn daar trouwens fanatieke voorstanders van. Ook willen de havenbazen af van het beschermde statuut dat havenarbeiders -die binnen het havengebied werken- genieten.

Huts en consoorten willen in ruil voor de exclusieve tewerkstelling van erkende dokwerkers goedkopere arbeidskrachten inzetten. En welk soort arbeiders dat zijn, dat heeft de havenbaas de laatste maanden duidelijk laten blijken. Allochtone arbeiders. Vanuit liberale logica is dat ook te begrijpen ,als je al die jaren de moeite gedaan hebt om vreemdelingen in te voeren en stemrecht te geven, dan moet je daar toch minstens een dik pak poen aan kunnen verdienen? Wat is anders -vanuit liberaal oogpunt gezien- de zin van een multiculturele maatschappij? En om de eisen van de havenbaronnen -en andere grote kapitalisten- kracht bij te kunnen zetten organiseerde Huts dus een heuse militaire parade. Met knuppels en al - zouden die symbool staan voor Vlaamse arbeiders terug in de hoek te schoppen waar ze vroeger zaten?

Maar niet alleen blauwe smurfen marcheerden mee. Ook het geëerde kamerlid van het Vlaams Belang, Filip Dewinter, had zich voor de gelegenheid een blauwe pot op zijn hoofd laten zetten en marcheerde -de blauwe knuppel in de aanslag- manmoedig (als korporaal) mee. Je moet het jezelf kunnen voorstellen - want het overtreft de verbeelding. Een zelfverklaard sociaal-nationalist die achter de generaals Turtelboom en de Croo aanloopt. Antisocialer en extreem pro-Belgicistischer kan je niet vinden in dit land. En de partij van blauwe soldaat Dewinter maar moeite laten doen om sociale congressen te houden en hun huisblogs maar laten toeteren over hoe sociaal de partij niet is. N-SA verbleekt er als het ware bij, bij zoveel sociaal bewustzijn van het VB.

Maar ondanks al die blabla zou ik niet graag tijdens de verkiezingsstrijd als militant-werknemer van de partij aan het kot ( het kot is het aanwervingslokaal voor dokwerkers in Antwerpen) staan volgend jaar. Het zou wel eens kunnen dat ze worden vergast op een mars van boze dokwerkers. En ook in het stemhokje zal men de blauwe smurfen mars van het kopstuk van de nationalistische partij niet zijn vergeten. En zo zou het kunnen gebeuren dat meemarcheren met extremistische blauwe smurfen -de blauwe knuppel in de hand- Vlaamse arbeiders in een bepaalde richting duwt. Die van de PVDA.

(En jawel, onder een stralende herfstzon maar in een schrale oosterwind boden zowel vader en zoon De Croo als minister Annemie Turtelboom, VB-parlementslid Filip De Winter en zo'n 200 gegadigden uit het havenmilieu zich zaterdagmiddag aan bij Katoen Natie in het blauw. De Antwerpse CD&V- cultuurschepen Philip Heylen hield het bij een bruin pak met als toegift een blauwe das; zijn CD&V-partijgenoot, de Beverse burgemeester Marc Van De Vijver, stak in een grijs pak met blauwe streepjes… Iedereen zette braafjes de helm op. Alleen Turtelboom kreeg een 'viersterrenhelm', de De Croo's moesten tevreden zijn met drie sterren.) Bron:GVA

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter