Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 25 October 2013 15:19

De arrogantie van een petit-bourgeois: rechtse arbeiders zijn niemendallen

Written by 

 

foto/Van Giel

Peter De Roover vindt ons maar 'niemendallen'

Voor hen die onze blog volgen zal het duidelijk zijn: wij zijn een groepering die opkomt voor de belangen van de eigen arbeidersklasse. Wij hebben dan ook een mening wat economische en sociale politiek betreft die een paar lichtjaren van die van de N-VA verwijderd is.

Ook ten opzichte van Europa zijn we de tegenpool van wat de N-VA en haar buikspreker Peter De Roover voorstaan. Zij willen van Vlaanderen een protectoraat van de Verenigde Staten van Europa maken, wij willen onafhankelijk zijn van de Europese Unie en van België zoals het nu bestaat.

Wij willen een eigen munt, de N-VA en mijnheer De Roover moeten er eerst nog een paar jaar over slapen voor zij tot een keuze komen.

Wij zijn tegen een multiculturele maatschappij waar een elite van vreemdelingen onze politiek meebepaalt, de N-VA is voorstander van een dergelijk immigratiemodel en plaatst vreemdelingen op topplaatsen in het politieke veld.

De N-VA is hevig voorstander van een nog grotere instroom van vreemdelingen (zie haar partijprogramma), wij zijn daar radicaal tegenstander van.

Meneer de Roover en zijn goede maat Jambon durven wat dat betreft nogal eens van standpunt te wisselen. Vroeger nog tegenstander van vreemdelingenstemrecht, vandaag voorstander van vreemdelingenstemrecht en inclusivisme. Als meneer De Roover er op zou staan, dan kunnen we dat laatste ook bewijzen.

Volgens meneer De Roover kunnen wij alleen maar keet schoppen, maar ik daag menneer uit: durf over inhoud een debat aan te gaan. Bijvoorbeeld: waar u staat inzake amnestie? Wat wij daarover denken is geen geheim. Wij willen algehele en onvoorwaardelijke amnestie. Daar heb ik u gisteren niet over gehoord op tv, alleen dat die mensen hun fouten zouden hebben ingezien. Maar over dergelijke zakenwou mijnheer De Roover het gisteren in 'Terzake' verder niet hebben. 

Meneer De Roover, die graag het schoolmeestertje wil spelen voor alle nationalisten, ging zich gisteren in het programma liever te buiten aan denigrerende uitlatingen over het N-SA. Dat is natuurlijke een stuk simpeler dan met argumenten je tegenstander op zijn plaats zetten, ook al zijn het ‘niemendallen' zoals wij. Want niemendallen zouden wij zijn, marginalen ook. En mijnheer De Roover kan het weten: hij ziet zijn eigen navel als centrum van het Vlaamse universum.

Karel Dillen indachtig, die zei dat hij de term 'marginaal' als een eresaluut voor zijn partij en zichzelf zag, neem ik het ’ petit-bourgeois’ De Roover niet kwalijk dat hij zich zo liet gaan in vuilspuiterij. Het bewijst dat niet alleen franskiljons op de Vlaamse arbeider neerkijken, maar dat ook de 'Vlaamse elite' dat doet. De kleine man, die mag alleen de vlag dragen; de vod volgens een zeker N-VA-kopstuk. Voor de rest moet die zwijgen en de leiders volgen. Recht naar het Vlaams-liberale paradijs. Doe je dat niet, dan ben je een marginaal stuk niemendal.

Mooie volksverbondenheid die meneer De Roover van de Vlaamse Volksbeweging erop nahoudt. Dat zal een gezellig Vlaanderen worden in de toekomst.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter