Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Saturday, 09 November 2013 10:55

Spaarders betalen winst van banken, of wat had u gedacht?

Written by 

 

Als je afvraagt hoe je rijk kan worden nadat je alles had vergokt op de casinobeurzen, hier is de oplossing. Je zorgt ervoor dat je ideologisch systeem, het liberaalkapitalisme,  wordt ondersteund door een politieke elite. Daarna vergroot je het werking- en winstmaximalisatie veld, door nationale staten en banken samen in een 'unie' in te sluiten. Op die manier krijg je een "nationale" bank -de ECB- die vele malen groter is dan de vroegere nationale banken ooit waren.

Daarna laat je 'papier‘ bedrukken met een mooi kleurtje omringd door sterren. Van sterren tot in de hemel, weet je wel. En als klap op de vuurpijl verdeel je dit 'papier' onder vooral de grootbanken. Die betalen 0.25 % rente op dat papier en lenen dat vervolgens voor 10 tot 80 keer zoveel uit (tot 19% op betaalkaartleningen).

Resultaat, enorme winst voor de banken. Zij kruipen niet uit de crisis die ze zelf hebben veroorzaakt. Maar schieten zo snel als een raket naar de crisisloze hemel van de superwinsten.

De spaarder, die blijft achter, die krijgt op zijn geld alleen verlies te slikken. Zij rijk, jij steeds armer.

Kapitalisme is het beste systeem, voor de kapitalist en zijn politieke kliek van slippendragers. Als je dat beu bent, dan zal je jezelf moeten organiseren, anders moet je het maar slikken zonder zeuren.

---------------------------------------------------------------------------------

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar belangrijkste rentevoet vrij onverwacht verlaagd naar een historisch dieptepunt van 0,25 procent. De maatregel is een reactie op het terugvallen van de inflatie

Meer: De Standaard

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter