Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 15 November 2013 18:22

Liberaal Van Overtveldt wordt economisch ideoloog N-VA

Written by 

 


 Waarom er een solidaristisch nationalisme moet worden opgebouwd? Als tegenpool voor het liberaal eurocentrisme van een bepaalde 'Vlaamsnationale' elite die zich rond de N-VA heeft georganiseerd, dat zal duidelijk worden als u enkele voorstellen van de nieuwe economische ideoloog van de N-VA - hieronder afgedrukt - leest.
 

 Van Overtveldt wil het wettelijk minimumloon afschaffen (Knack.be, juli), naar Duits model mini-jobs invoeren (Knack.be, mei), de index afschaffen (al in 2007), de BTW verhogen (Knack.be, oktober) en veegt de BTW-verlaging op elektriciteit laconiek van tafel: "Geen behoefte aan" (Knack.be, oktober). Van een visie gesproken: alles wordt duurder, maar je zal wel met minder moeten rondkomen. Lege brooddozen en werkende armen? Geen probleem, je kan misschien net zoals in Duitsland drie mini-jobs combineren (....) Knack.be

 Er is op dit ogenblik geen enkele 'oppositie' binnen het nationalisme -buiten het N-SA dan- die de 'degeneratie' van het Vlaamsnationalisme tot ultraliberaal eurocentrisme ideologisch bestrijdt.

Het VB droomt nog altijd van een alliantie met de V-partijen en zal daarom bereid zijn de liberale koers van de N-VA (en LDD) te onderschrijven op de cruciale ogenblikken waar de N-VA deze mogelijks wil doorvoeren na machtsverwerving. 

 Een economische linkervleugel binnen het VB bestaat dus gewoonweg niet. De VB-partijelite is eigenlijk  groot voorstander van de liberale koers die het "Vlaamsnationalisme" met de N-VA is ingeslagen, maar om electorale redenen heeft ze een paar 'linkse' invalshoeken in haar eigen programma ingelast om zo haar meest trouwe achterban -die voor een groot stuk nog steeds bestaat uit proletariaat- aan het lijntje te kunnen houden .In haar voorstellen tot hun sociaal congres van enkele jaren terug was reeds opgenomen om na 3 jaar de werkloosheidssteun in te trekken. Alleen onder druk van een deel van de "achterban" en van N-SA-leden werden deze voorstellen geschrapt. Volgens de partijleiding wou men een ballonnetje oplaten om te zien hoe ver men kon gaan. Wat bewijst dat de VB-leiding -zoals ik hierboven stel- wel gewonnen is voor de antisociale maatregelen die de N-VA nu voorstelt, maar bang was om haar meest trouwe achterban daarmee te schofferen en af te stoten.

 Veel meer dan slogans overnemen van ons is er dus niet bij, structureel is er geen solidaristische vleugel georganiseerd terwijl de partij wel nog steeds een kartel met het extreem-liberale “Vlott” heef lopen. Dat zegt genoeg volgens ons.

Reken dus niet op bestaande structuren of partijen die in u naam het verzet zullen organiseren. Of uw sociale belangen zullen verdedigen. Als we als 'nationalisten' niet een sociaal-solidaristisch alternatief op de kaart zetten, dan hebben we twee vijanden die het sociaal-nationalisme zullen nekken. De linkse multiculturele vijand en de liberale euroregionalistische Vlaamsnationale. Het mag duidelijk zijn waarom we niet voor de "linksliberale" of marxistische ideeën opteren, om het immigratiethema niet te noemen. Maar ook niet het ”liberaal en eurocentristisch -dus transnationaal- project van een ‘Vlaamse elite’ kunnen ondersteunen of verdedigen. Wij zijn "Meervoud" niet dat in ruil voor een betwistbare “onafhankelijkheid" haar sociaal programma ondergeschikt maakt aan de ultraliberale vleugel van de N-VA.

Beide stromingen van de burgerij -links en liberaal- zijn een vloek voor het echte 'sociaalnationalisme' en voor een “echte” onafhankelijke staat en zullen nooit een volk verbonden 'nationalisme' tot stand brengen.

 Dat kunnen alleen 'sociaal-nationalisten' bewerkstellingen. En daarom moeten wij ons organiseren.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter