Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 19 November 2013 17:33

Peter De Roover: verdediger multi- en andere flauwekul

Written by 

 

Vlaamsnationalist(?) en multiculturalist Peter De Roover (leraar in een gekleurde TSO-school) betreurt onwil tot integratie vreemdelingen en verwerpt maatschappelijke en culturele 'segregatie':

Volgens de onderzoekers vormen de scholen geen goede afspiegeling van de samenleving omdat de segregatie toeneemt. Misschien toont dat net aan dat ze wel een ‘juiste’ afspiegeling vormen van de samenleving. De gestegen segregatie is natuurlijk niet los te koppelen van de maatschappelijke ontwikkeling.

[...]

Scholen worden met een realiteit geconfronteerd, ze scheppen die niet. Uiteraard zou een spontane sociale, religieuze en etnische mengeling perfect zijn. Maar wie wat ervaring heeft in gemengde scholen weet dat ook die leerlingen zich, eens de schoolpoort dichtgeslagen, grotendeels terugtrekken in hun ‘eigen’ milieu, zeker als dat streng religieus bepaald is. [...]

Maar wat er ook beweerd wordt: tegen de achtergrond waarbinnen we moeten werken, krijgen onze leerlingen wel degelijk veel kansen om in vergelijking met hun ouders een enorme sociale sprong voorwaarts te maken. Als mijn leerlingen – jawel van allochtone afkomst en jawel in het TSO dat in de studie nog eens voorgesteld wordt als een probleemrichting (bedankt) – een beetje meewerken, dan krijgen ze mooie kansen om behoorlijk gevormd in de wereld te stappen. Het kan en mag uiteraard altijd beter. Dat is de verantwoordelijkheid van de school. De wereld redden is dat niet.

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter