Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Sunday, 08 December 2013 11:44

Ondertussen in Frankrijk: instrumentalisering en geflopt antiracisme

Written by  Theo Van Boom
La Marche La Marche

Crisis! Het Franse volk geeft nauwelijks nog vertrouwen aan de regering! Pseudorevolutionaire flop François Hollande haalt nog 15% populariteit! En om dat te compenseren, besluit ze daar op het Elysée dan maar een antiracismehype te beginnen. Want ja, het FN doet het wel goed, dus hoeven ze maar van onze oude paarse regeringen af te kijken. Wie herinnert zich de concerten van Tom Barman nog?

Hollande wist maar nipt van Sarkozy te winnen en dan nog enkel door de instrumentalisering van "les beurs et les blacks". Blijkbaar is dat nu nog de laatste strohalm waar hij naar kan grijpen om het gepruts van zijn regering te maskeren.

Nu goed, dat en interventies in Afrika als ware de koloniale tijd terug. Nu zitten de Franse soldaten weer in de Centraal-Afrikaanse Republiek, terwijl het land zelf zo onderhand op barsten staat. Ja François, gaat goed zo. De Chinezen bedanken je.

De instrumenten (excuusallochtonen) laten in dit geval weinig aan de verbeelding over. Voor wie een uurtje wil googelen: Nadia Lakhdar, Nader Boussandel, Nabil Ben Yadir en Djamel Debouzze. Bijgestaan door gaucho-bobo Hugo Sélignac. Deze namen liggen aan de basis van de film "La Marche", waarmee ze de marsen tegen racisme van de jaren '80 tot Martin Luther King zijn Million Man March niveau proberen te verheffen.

De film is nog moeilijk te vinden in België (al moet je er sowieso al maar de moed voor willen opbrengen), maar hier alvast een recensie van een Fransman die de première heeft meegemaakt:

Les ficelles sont tellement grosses que cela devient ridicule. Je vous résume le film, tout ce qui est non-européen ethniquement est gentil, drôle plein de sensibilité…etc. Tout ce qui est européen est raciste, haineux, pas drôle…etc. SAUF si cet européen ethno-masochiste est encarté au PS, PCF, bref toute les officines qui représentent la future France universaliste.

En voor wie niet een uurtje wil googelen: als u denkt dat hier meer achter zit dan instrumentalisering, de heer Boussandel (tevens de hoofdrolspeler) heeft in het licht van de 'antiracistische' prent even wat bijscholing gevolgd afgelopen zomer... in Israël. Daar is hij tezamen met nog enkele Franse "opinieleiders" de American Jewish Committee gaan vergezellen ter gelegenheid van Project Interchange. (Meer over deze trip, klik.)

Je moet wel durven om in de naam van het antiracisme lessen te gaan trekken in Israël met een afkooksel van de notoire AIPAC-lobby. Je moet het durven... en je moet er binnenraken. Zelfs een overtuigde Israël-opvrijer als Filip Dewinter had met dat laatste al de grootste moeite. En dat zal de publieke opinie eens de les lezen omtrent racisme?

Opinieleiders, het zal wel wezen. Deze elitaire kosmopolitische cultuurfilosofen spreken in niemands naam. En met deze film zullen ze de opgeklopte tegenstellingen enkel verder op spits drijven. Als beur of black zal je heus en hélemáál kunnen identificeren met de bovenstaande cover, om maar niet van de hoofdrolspeler zijn "bijscholing" te spreken. En als autochtoon met alle financiële moeilijkheden heden ten dage zit je echt te wachten op een staatsgesubsidieerde guilt trip.

Een troost: de nieuwe "Marsen" trekken nog geen 4.000 man en trotskisten onder haar Tête de Con (Mélenchon) zijn dientengevolge weer naar hun klassieke modus operandi aan het terugkeren. Allicht zal Parijs richting de verkiezingen ook nog eens met honderden standbeelden uit brons-overspoten papier-maché worden overspoeld? Esthetiek is toch nooit aan hen besteed geweest.

Enfin, Frankrijk, rien n'a changé. Trotskisten die met zionisten samenwerken en zo de bevolking instrumentaliseren en polariseren. Nee, je hoeft daar geen samenzwering achter te zoeken, de BHL's, Attali's, Sarkozy's en Hollandes en nu Boussandels verbergen het al lang niet meer. Het is gewoon zoals het is en de Fransen se rendent compte...

Maar dat betogingen voor het huwelijk in hetzelfde jaar echter wél honderdduizenden demonstranten op straat wisten te lokken, dat zegt wél iets over waar de Fransen zelf naartoe gaan.

De antiracistische plaat is grijsgedraaid. De toekomst zal moeten gaan over zinnige onderwerpen. Sowieso zinniger dan ras, hopelijk ook zinniger dan het burgerlijk statuut van homoseksuelen. Maar daarvoor moeten we allemaal ophouden met ons te laten instrumentaliseren door die "opinieleiders", zij het nu onze media en politiek of de Franse.

En voor wie het Frans machtig is, die moet deze video eens bekijken voor de werkelijkheid over die roemruchtige "Marches" uit de jaren '80.

Media

Farida Belghoul E&R

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter