Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Wednesday, 11 December 2013 10:42

"Intra"-Europese Migratie en Roma-criminelen

Written by  Theo Van Boom

Dat is nu timing. De Universiteit Antwerpen komt buiten met een studie over "Intra-Europese Migratie" en de kranten titelen dat de twaalf- tot veertienjarige jochies op een extreme joyride ten eerste Roma-kids zijn en ten tweede "waarschijnlijk" niet zo kids-achtig meer van leeftijd (en al zeker niet van strafregister).

Altijd leuk om daar de evolutie in vast te stellen, gaande van academische praat ("derdelanders"?) naar newspeak (opnieuw, "derdelanders"?) slalommen tot je dat "tja"-moment bereikt.

De UA spreekt bij Roma van een "geïnternaliseerde argwaan voor wat niet Roma is". Dat verklaren ze alzo: "Dit wordt meestal geduid als een gevolg van het racisme en de uitsluiting waarmee Roma voornamelijk in de herkomstlanden af te rekenen krijgen. Soms is er ook sprake van een zeker mate van incompatibiliteit tussen de dominante opvattingen over pedagogie en didactiek en die bij sommige Romafamilies.”

Wat kwam eerst, de kip of het ei? Het lijkt mij dat dit "racisme" een gevolg is van de "dominante opvattingen" bij "sommige" Romafamilies en niet andersom. Dat is nu eenmaal hoe dat kan werken en daar zit honderden jaren rondtrekkende geschiedenis tussen. Maar steek het niet wéér op de niet-Roma, alsjeblieft. Met dat cliché los je ook niets meer op, zoals vijftien jaar aan nutteloze programma's van overheid, gemeente, liefdadigheid etc. hebben aangetoond.

Zelfs de grootste lieverdjes van een burgemeesters (Daniël Termont, SP.a, op kop) verliezen hun zelfbeheersing bij het R-woord. Wie niet, eigenlijk? Kate Moss en aanverwanten (academici incluis)?

Wordt er van ons verwacht dat wij deze trekvogels omarmen? Want ik heb het raden naar een oplossing, buiten radicale heropvoedingskampen die zigeunerkinderen hersenspoelen tot ze hun afkomst vergeten zijn. Dat is natuurlijk net zo belachelijk, maar kom maar met een alternatief.

Het probleem is niet racisme of gebrek aan hulp voor de Roma. Het probleem is dat er geen Roma-migratie bestaat, je moet in alle eerlijkheid van Roma-circulatie spreken. En dat is enkel mogelijk dankzij het vrije verkeer van mensen in de Europese Unie, wat in 2014 nog eens uitgebreid wordt naar een boel andere Oost-Europese landen. Als je hen niet kan vastplakken, dan kan je hen ook nooit tot zinnen brengen. Tot dat moment is er zelfs geen beginnen aan. Nu zal het sociaal drama enkel toenemen.

Ach, wacht. Er is één oplossing. Ons aangeboden door de moderne valsemunter, de suikeroom van Amnesty International en andere 'strategische' lobby's, niemand minder dan... George Soros. Zijn "Roma Education Fund" mag van zijn part de blauwdruk worden voor Roma-jongeren op te voeden tot productieve "members of society". En om hen dan aan het werk te zetten, moet Europa een voorkeursbehandeling opleggen. Zo komen we er wel! Met andere woorden: in tijden van algehele werkloosheid moet de Europese Unie werken aan een poel van Roma-arbeiders aan de slag te krijgen. Daarmee "zullen we de trend omkeren"!

Natuurlijk, productieve leden mét trots in hun Roma-cultuur aanmoedigen. Want dat heen-en-weer globetrotten is ook net wat Soros zijn ideologie voorstaat. De man heeft er bewondering voor, waarempel. Dus die "society" hoeft voor hem zeker niet zo vast te liggen. Het is niet alsof die "society" grenzen nodig heeft volgens Soros, mocht daar nu nog verwarring over bestaan.

Nu goed. Soros, jij dus wel voor heropvoedingskampen? Of mag de bouwsector straks de eer krijgen? Laat dat maar eens even inzinken. De vakbonden zullen het ook graag horen, als zelfs Termont kan ploffen, dan wil ik Rudy de Leeuw straks wel eens zien! Benieuwd of dat dan nog met de mantel der eufemismen wordt bedekt, zoals met hun actie van maandag tegen "sociale  dumping".

Dit kan ironisch genoeg wel het moment zijn om naar Roemenië of Bulgarije op vakantie te gaan, die landen kennen de laatste tijd een immense daling in de criminaliteit, kon je maandag in Het Belang van Limburg lezen. Opgeruimd staat netjes, zullen ze daar denken.

Media

Franse politicus Dupont- Aignan over het probleem in zijn gemeente

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter