Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Wednesday, 11 December 2013 17:59

De N-VA doet wat ze vroeger heeft vervloekt

Written by 

 

 

 

Dat de N-VA niet een partij is die voor fundamentele veranderingen staat maar van Vlaanderen een 'blauw' EU  fabriekje wil maken, dat hebben we reeds aangetoond. Dat ze ook dezelfde methoden van overloperij hanteren net als alle andere partijen en aan postjesbedeling voor tafelspringers doen, dat kunnen we vandaag zien aan de golf overlopers uit de blauwe zakkenvullersliga vanuit de Open VLD.

Ze hadden reeds een 'rode 'snul uit de BRT (nu VRT) en daarbij paste een 'blauwe' snul van de gazet, zeker als die gazet over beleggen en grote winsten maken gaat. De N-VA heeft het VOKA-syndroom van het snelle geld opgedaan. Een mengeling van grote winst en lage lonen.

Enkele bruinen van het VB waren al met polsstoksprong in de goeie job richting gesprongen. Wie weet komt er straks nog een van de PVDA bij. Maar dat laatste is eigenlijk niet meer nodig om een brakke cocktail van hun partij te maken, want ze hebben al Jef Turf (oud voorzitter KP, nu 'Meervoud') als marxist in dienst.

Maar in 2002 publiceerde de N-VA nog een stuk (op hun partijblog) waar ze 'overloperij' hekelden - dat kan u onderaan lezen.

Daarbij vroeg de schrijver zich af of tien vaten bier zouden volstaan om de 'echte' Open VLD militant de 'overloperij' te laten slikken.

Ik denk dat de N-VA militanten iets 'straffers' dan bier voorgeschoteld moeten krijgen om de 'overloperij' naar de eigen partij weg te slikken.

Iets van 'eigen kweek' misschien, Vlaamse achterbaksheid verzwaard met de moraal van een tweezak. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Partij van overlopers

Het zijn de Vlaamse Liberalen en Democraten die voor de tweede keer in niet eens tien jaar tijd van zichzelf een opvangcentrum voor politieke overlopers maken (....)

Men zou natuurlijk kunnen denken dat de “nieuwe” VLD het goed bedoelt! Dat met al die nieuwkomers in het blauwe opvangcentrum de VLD inderdaad tot inkeer kwam. Helaas, de opvoering is al te doorzichtig en vooral onvoorstelbaar ongeloofwaardig om ook maar één mens buiten de VLD-rangen te kunnen overtuigen (....)

Men kan begrijpen waarom er voor de deelnemers aan het VLD-congres liefst tien vaten bier klaar stonden, het moet voor de echte Vlaamse liberaal weer eens moeilijk slikken geweest zijn. Hij of zij denkt nog met enig heimwee terug aan zijn echt liberale PVV, hij heeft de eerste VLD-editie met veel moeite stilaan verteerd en moet nu opnieuw doen alsof hij gelooft dat die christelijke, spiritistische, Vlaams-nationale, links-liberale en anders gekleurde inbreng een meerwinst zou zijn voor een partij waar aloude overtuigde donkerblauwe Belgen letterlijk én figuurlijk nog altijd de dans openen (....)

Uit  artikel op partijblog N-VA anno 2002

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter