Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Thursday, 12 December 2013 10:54

Links neemt afstand van 'fascisten', dat was ooit anders

Written by 

 

 

Dat links liever de eigen geschiedenis vergeet, dat is te begrijpen. Met de bloedbaden die ze hebben aangericht kan je een paar 'holocausten' vullen. Maar dat ze ook een tijd lang 'fascisten' in de armen hebben gesloten daar willen ze al helemaal niks meer over kwijt.

Naar aanleiding van een colloquium van de NSV! lieten de beroepsleugenaars van het infantiele 'antifascisme' zich dan ook weer volledig gaan.

Steen des aanstoot deze keer was de aanwezigheid van Casa Pound op voornoemde colloquium, meer bepaald ging het over een bewering - van een Vlaams Belang medewerker dan nog - door links opgeplakt etiket dat Casa Pound 'erfgenamen' van het fascisme zouden zijn.

Een slimme gast moet dat zijn, die Vlaams Belang medewerker die het verslag  schreef, en daarbij op deze manier een donkerbruine kleur gaf aan het gebeuren. Wat zullen ze daar nog bedenken om links te plezieren? Zichzelf salonfähig maken noemen we dat, of slijmen, dat past beter.

Dat was echter genoeg om de rode snotneuzen van 'Blokbuster' helemaal op kookpunt te brengen. Hoogstwaarschijnlijk was dit ook de bedoeling van deze VB-medewerker, wiens taak het is in opdracht van die partij elke vorming van een solidaristische ‘rechterzijde' onafhankelijk van het VB in diskrediet te brengen. Stille samenwerking van VB-personeel met extreemlinks kan je dat noemen, ze hebben dan ook beiden dezelfde belangen. En het AFF, politieblog zijnde, die zijn niet vies van hun info waar dan ook te halen. Ook uit de vuilbak van het VB, als het moet.

Maar waar die linkse mannekes in alle talen over zwijgen, dat is het feit dat hun rode voorgangers de 'echte' fascisten van Mussolini indertijd duchtig met geld en andere middelen hebben geholpen.

Maar de socialistische partij leed nog een tweede verlies. Mussolini, die altijd linkse (eerder gauchistische) posities ingenomen had en zich zeer krachtdadig tegen de verovering van Libië uitgesproken had, werd plots voorstander van deelneming aan de oorlog. Hij nam ontslag uit de directie van “Avanti!”, stichtte in november 1914 een eigen blad “Popolo d’Italia”, dat hij als een “giornale socialista” aankondigde en waarin hij een luidruchtige campagne voor interventie begon. Mussolini werd uitgesloten uit de PSI, maar niet weinige (meestal extreem “linkse”) militanten volgden hem. Mussolini werd met open armen door de nationalisten ontvangen, kreeg een half miljoen lires van Filippo Noldi en andere persmagnaten, kreeg een miljoen lires van grote kapitalistische ondernemingen (scheepstimmerwerven, suikerrafinaderijen, Fiat, Ansaldo, Edison,...). Ook de Franse en wellicht Belgische socialistische partijen bezorgden financiële steun aan Mussolini’s campagne. Bron "Geschiendenis Europese arbeidersbeweging- Leo Michielsen deel 8

Ook over het feit dat het reactionaire -eigenlijk protofacistische- Duitse militairen zijn geweest die Lenin financieel  gesteund hebben en die hem ook naar Rusland hebben gesmokkeld, waardoor daar het uitmoorden van alle 'inferieure' klassen kon beginnen, zwijgt links liever.

Ook het feit dat veel leden van de NSDAP uit overgelopen communisten bestond, verzwijgen ze (om begrijpelijke redenen) liever en al helemaal willen ze niet geweten hebben dat die instroom van ex-KP leden in de nazipartij een vlucht nam na het Hitler-Stalinpact. Als de grote baas (Stalin) het goede voorbeeld gaf (samenwerking met facisten) wat kan een kleine militant dan nog voor bezwaar hebben gehad?

Ook het feit dat het linkse imperialisme van Stalin maar succesvol was wanneer ze samenwerkten met Nazi-Duitsland (vooraf had Stalin immers een ferme klap gekregen van de Finnen bij zijn rode invasie in dat land). En in Polen moesten ze het officierenkorps uitmoorden om elke weerstand te breken. Dat terwijl  ‘fascisten’ de rest van Polen bezet hadden. Facisten onder elkaar. Op deze manier hebben ze ook samen de Tweede Wereldoorlog in gang gezet.Oeps! Dat zijn ze even vergeten in de rode spelonken die teren op het antifacisme.

Dit allemaal wetende, snap ik helemaal niet, waarom links zo bezeten is door een knul (van Casa Pound) die zegt een erfgenaam te zijn van dit soort fascisme.

Volgens mij zou het meer 'historisch correct' geweest zijn mochten ze samen een pint in de Beest hebben gedronken. Want tegen een oude bondgenoot betogen, dat lijkt mij een beetje schizofreen. Of draait het om vroege dementie bij links?

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter