Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Tuesday, 17 December 2013 11:23

Liberalen poken burgeroorlog aan in Kiev

Written by 

 

 

Liberalen, het lijkt een raar soort mensen.

In plaats van zich met de enorme problemen - die zich in eigen land stellen - bezig te houden, poken liberalen graag een burgeroorlog aan, in het buitenland wel te verstaan. In eigen land is dat volgens liberalen slecht voor de concurrentiekracht en verder voor de commerce in het algemeen.

We kunnen begrijpen dan Somers en Van Quickenborne - beiden lid van de Open VLD - zich te pletter vervelen, beiden zijn burgemeester en volksvertegenwoordiger (prutsjobs als je de weinig tijd die ze ervoor nodig hebben in aanmerking neemt) en hebben blijkbaar daarbuiten nog tijd zat om op buitenlandse missie te gaan. Zelf op oorlogsmissie.

Dat onze politieke maffia ook een bende hypocrieten zijn, dat wisten we wel al langer dan vandaag, waar je in steden zoals Mechelen of Kortrijk (waar beiden burgemeester zijn) reeds een boete kan krijgen wanneer je te luid de adem inhaalt, laat staan dat je er een massabetoging zou organiseren. Een niet-aangevraagde, zoals vandaag in Oekraïne elke dag gebeurt in verschillende steden. De reactie van de heren burgemeesters zou er een van verontwaardiging en afkeuring zijn. En repressie natuurlijk, je ziet dat van hier. Je kan het gepeupel hier toch niet zijn gang laten gaan?

Ook zouden zij de eersten zijn om te spreken van wanorde, verstoring van de openbare orde, verlies voor de middenstand en klagen over de exorbitante kost voor ordehandhaving, onaanvaardbaar allemaal, zo zou het heten.

Maar in Kiev zingen de liberalen een ander toontje, daar kan het niet gewelddadig genoeg aan toe gaan, en mogen demonstranten geen haar in de weg worden gelegd.

Ja, in het buitenland zijn liberalen voor vrije meningsuiting en voor de vrijheid om zonder enige toelating een stad (land) lam te leggen.

Als de vakbonden hier een stakingsdag organiseren, dan noemen dezelfde heren het een onverantwoorde daad van sociale sabotage, iets dat dringende beteugeling, ja zelfs verboden, vereist.

Dus dacht ik zo, de liefde voor de vrijheid –van Oekraïne- die beide liberalen daar zijn gaan uiten, die lijkt mij verdacht, hier elke protestbeweging onderdrukken met GAS-boetes -of erger- en ginder oproer ondersteunen.

Ze verdedigden in Kiev dan ook niet de ‘vrijheid’ in het algemeen, maar alleen de 'vrijheid' om onder het juk van de Europese Unie te mogen leven, niet de ‘nationale’ vrijheid van natiestaat Oekraïne.

En het is inderdaad verdacht dat liberalen de “nationale onafhankelijkheid" bezingen. Het gaat hem dan ook meer over de vrijheid van het transnationale kapitaal dat een ‘Europese’ markt wil, dit in het belang van grote bedrijven en banken. Dat noemen liberalen 'vrijheid' en 'onafhankelijkheid'.

Een trans-Atlantische vrije markt dan nog, want mocht het alleen om -Europese- belangen gaan, denkt u dan dat een Amerikaan zoals John McCain op de barricaden zou springen of George Clooney zijn koffiepraatje over Oekraïne zou gaan?

Het is pas echt te zot voor woorden wanneer je onze liberalen -op een podium- de Oekraïners hun recht op nationale zelfbeschikking hoort eisen, hier thuis zeggen liberalen dat ‘nationalisme’ een bekrompen ouderwetse politieke ideologie is, maar in Oekraïne blijkt ‘nationalisme’ dan volgens diezelfde liberalen plots een volkenrecht te zijn.

Zou je niet doodvallen wanneer je dergelijke flagrante tegenstellingen uit de mond van politici verneemt? Die elke nationale identiteit ontkennen?

Men zegt vaak dat het radicalen zijn die oorlogen over de mensen brengen, en dat is waar.

De radicalen van de geopolitieke trans-Atlantische unie nemen voor het veiligstellen van hun belangen graag een risico op oorlog. Of zouden heren als Somers zo naïef of dom zijn dat ze niet beseffen dat het imperialisme aan hernieuwing toe is, en in volle transitie verkeert? Met alle mogelijke zware gevolgen als je in landen die in de “gevarenzone” liggen de boel gaat oppoken.

Waar ligt ons nationaal belang bij deze opstelling? Dat is er niet, integendeel.

 

“Door de combinatie van de enorme bevolkingsgroei in de afgelopen decennia met de ontwikkeling van de wapentechnologie, waarbij afstand en tijd geen rol meer spelen, zullen er weer meer conflicten over ”ruimte” op de wereldkaart ontstaan (…)

Door die “krimp” komen de belangen van het ene land op een onverzoenlijke wijze in botsing met die van andere landen (..)

         (Robert Kaplan: Wraak van de geografie)

 

De zichzelf vernieuwende en oriënterende imperialistische elites –en de politici die in hun belangen opereren- hebben reeds met het conflict in Syrië aangetoond dat ze over lijken gaan, ook daar werden ‘vrijheidsstrijders’ aangemoedigd om het ‘nationalistisch’ regime van Assad omver te werpen. Iedereen kan vandaag zien wie daar de ellende betaalt.

Wanneer morgen in Oekraïne een burgeroorlog uitbreekt, met het gevaar dat die escaleert omdat een deel van het volk en de elite van dat land op Rusland gericht is, dan zal de ellende niet ver van huis meer zijn, maar aan onze deur staan.

Wie kan er voorspellen dat het dan niet uit de hand loopt? Of is men Georgië vergeten, waar de Russen hun legitieme geopolitiek rechten in Zuid-Ossetië verdedigd hebben? Stel dat ze dit herhalen in de Oekraïne. Een inter-Europees conflict is dan niet ver weg, uitgevochten met Amerikaanse wapens aan onze kant, dat spreekt voor zich. De industrie in Amerika moet ook leven.

Maar wees gerust, als het ooit tot bloedvergieten komt in Europa, dan zal je figuren als Somers en co niet meer horen of zien.

Zij zullen zich dan hebben opgesloten in hun veilige stadhuizen, kruideniers van het kortzichtige eigenbelang.

Knechten van de Euro-Amerikaanse belangengroepen, lobbyisten voor de oorlog.

Geen mooie kerstgedachte, maar liberalisme killers.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter