Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Saturday, 28 December 2013 09:26

Anti-regionalistisch tegengif: De Benelux Tristate City

Written by  Theo van Boom

Catalonië en Schotland houden in 2014 hun referendum met als inzet om ofwel in natiestaatverband te blijven ofwel een technocratische en linguïstische onderdivisie van de EU te worden met een ietsiepietsie fiscale autonomie. François Hollande zijn presidentieel programma (hardnekkig is ie wel) om regionale talen op te waarderen brengt het Hollandisme Révolutionaire" ondertussen dichter bij identitairen aldaar, al is het maar de vraag hoe zij een dergelijke vriend uit onverwachte hoek nu weer verklaren. 

Tijd voor wat tegengif. En in de plaats van onzin zoals bestuurlijke efficiëntie, taalverschillen en fiscaliteit centraal te stellen, is het helemaal goed nieuws wanneer dit de reële economie aangaat. U weet wel, die vergeten sector waar zowat alle duurzame werkgelegenheid van komt.

In het kamp van Benelux-afficionado's die beseffen dat wij naar competitieve positionering moeten kijken, verwelkomen wij nu de heer Peter Savelberg op een bijeeenkomst van vastgoedontwikkelbaar HVBM in Tilburg.

De heer Savelberg zijn argumentering is dat middelgrote- tot grote steden in groeilanden (China, India) tot "megacities" uitgroeien. Die toekomst ziet hij ook voor ons in de "Tristate City" van Amsterdam naar Antwerpen. Daarvoor moeten we wel ophouden met elkaar kapot te concurreren op handelsmissies, aldus Savelberg. En daarmee gaat hij willens nillens in tegen de Europese anarchokapitalistische regionaliseringsdrang en trans-atlantische agenda, maar dat zal hem nog duidelijk moeten worden.

'Het beschikt over superieure infrastructuur, een overvloed aan cultureel erfgoed en belangrijke internationale instituties. Laten we dit grote stedelijke gebied wereldwijd op de kaart zetten als de aantrekkelijkste groeiregio van Europa.'

Hij zal een marketingcampagne starten om onze Delta op te waarderen tot het niveau van Signapore, NY en Rio. En voor wie denkt dat Wallonië alsnog maar moet ophoepelen, die raad ik aan onze interne waterwegen in kaart te brengen. Regionalisten doen onze Lage Landen op anarchokapitalistische wijze tot een bende stadsstaten verkreupelen. En of dat nu hun bedoeling is of niet, nefast is het zeker. Volkschnationalistisch vlaggengewimpel ten spijt.

Kunnen we deze regionaliseringstrend eens over een andere boeg gooien? Het alternatief voor 'Venetië zien en sterven' is een echte internationale herpositionering. En dan zullen we meteen zien dat de grootste mondialistische eurocraten tegenover zulke plannen voor een herboren natiestaat plots zélf de separatist gaan uithangen. We draaien de rollen om.

Een goede eindejaarsgedachte!

Meer over Peter Savelberg zijn discours: PropertyNL

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter