Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday17 March 2018

Sunday, 12 January 2014 10:17

Ariël Sharon naar de hel?

Written by  Theo van Boom

De voormalige Israëlische premier Ariël Sharon is de afgelopen 8 jaar in- en uit een coma geweest en dan nu deze week eindelijk naar de hel.

Alvorens de usual suspects zich op deze provocatieve statement smijten, het is niet meer dan een logische conclusie uit een leer waar ik geen recht van spreken over heb. Niet joods zijnde, geef ik dat gewoon toe. Dus corrigeer mij gerust, echter...

Als ik het goed begrijp, de hel is volgens de joodse geschriften een plek waar je even boete doet voor je zonden en daarna gezuiverd bent. Het is niets eeuwigs, dus door Sharon naar de hel te verwensen vraag je gewoon postume gerechtigheid van hogerhand over zonden waar de man in zijn aanhoudende vegetatieve toestand niet voor afgerekend kon worden.

Maar moet de man wel boete doen? Wel, volgens Pirkei Avot 2:14 blijkbaar niet als je de dag voor je sterft berouw toont. Maar opnieuw, een vegetatieve toestand laat geen death bed confessions toe, dus dat is al uitgesloten.

Maar is deze arme man dan niet vrij van zonden? Want dat is de enige andere mogelijkheid waarbij mijn uitspraak niet een objectieve vaststelling zou zijn. Wel, wie dat denkt, een lijstje:

De terreurgroep Haganah is waar Sharon zijn carrière begon. Hij was Minister van Defensie ten tijde van de hoogst verdachte Bloedbaden van Sabra en Shatilla, al heeft men dit onderzoek nooit kunnen afronden toen hij zich in de premierstoel wist te werpen.

De uitbreiding van Joodse nederzettingen in Gaza, tegen de internationale gemeenschap in, daar bestaat dan weer geen twijfel over. Doden aan beide kanten zijn in de eerste plaats het gevolg van het groen licht voor de uitbreiding. Ja, in 2005 gaf hij wel opdracht tot terugtrekking. Maar dat was voor zo'n 8.000 kolonisten, zo'n 10% van wat de jaren daarvoor waren toegelaten.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar kijk er onderstaande docu maar op na (deel 2, deel 3, deel 4).

Toch geen aartsheilige, als ik dat zo zie. Niet alles valt hier goed te praten, toch? Zowel, dan mogen joden mij hierop gerust wijzen. Een katholiek zou hier alleszins niet mee wegkomen, dus waar ligt het onderscheid?

Naar de hel gaat Sharon dus sowieso. Wanneer hij eruit komt, dat staat open voor theologisch debat.

Vriendelijker dan hem naar de hel te verwensen kan ik alleszins niet doen over zijn dood.

Media

Documentaire over Sharon

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter