Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 31 January 2014 06:48

Vincent Van Quickenborne de super ambetantenaar

Written by 
 

Vincent Van Quickenborne is de man die vroeger bij maatregelen door ambtenaren genomen tegen middenstanders en ondernemers, deze ambtenaren "ambetantenaren" heeft genoemd.

Vanuit het liberale pricipe dat ondernemers de vrije loop aan hun verlangens en daden moeten kunnen beleven op de 'markt'.

Daarom moesten de administratieve bemoeienissen van ambtenaren zoveel mogelijk  achterwege blijven, en de burger niet lastig vallen.

Nu is deze liberaal van mijn botten  de grootste 'ambetantenaar' van Kortijk en omstreken, met een record aan GAS-boetes.

Een goed voorbeeld van hoe we politiekers niet op hun woord mogen geloven als ze zeggen ergens voor of tegen te zijn, het zijn allemaal eerste klas leugenaars.

En voor de liberalen die zich 'rechts' noemen en de GAS-boetes verdedigen zoals de snuggre jongens en meisjes van het VB en de N-VA (van de N-VA kan je dat nog verstaan), die  zijn nog liberaler dan de liberalen van de Open VLD, maar waar die van het VB hun motivatie halen om dat linkse gedoe te steunen, dat is mij een raadsel.

Want het ombuigen van diefstal tot een soort overlast, waarbij een boete voldoende is als repressiemiddel, dat is toch alleen maar linksliberaal te noemen.

De GAS-boetes voor dergelijke misdrijven hanteren is de poort openzetten voor bijna straffeloosheid.

Diefstal moet door onze rechtbanken worden bestraft, niet door een stadsambetantenaar zoals clown Q en consoorten.

Of denk u dat 'rondtrekkende' bendes (onze nieuwe   EU-landgenoten van uit het vroegere Oostblok) zich ook maar een bal aantrekken van een boete van 350 EUR (voor hen zal het minder zijn) bij hun rooftochten?

Waarbij ze dan niet eens een vermelding in het strafregister krijgen, en zo eindeloos kunnen doorgaan met hun activiteiten.

De boete die ze gebeurlijk van een "ambetantenaar" krijgen, die zullen ze als een soort van BTW-toeslag gewoon bijstelen tijdens de eersvolgende dievenwerkdag.

Wanneer ze de boel bij u thuis leeghalen terwijl u aan het werken bent om die spullen af te kunnen betalen.

Leuk toch, die GAS-boetes!

De verrechtsing van de maatschappij, ga weg, eerder de verlinksing van ons strafsysteem ja.

---------------------------------------------------------------

Kortrijk maakte vorig jaar bijna 900 GAS-dossiers op

In 2013 zijn in de West-Vlaamse centrumstad Kortrijk 856 dossiers voor gemeentelijke administratieve sancties (GAS) opgemaakt. Dat is een stijging van 37,4 procent in vergelijking met 2012, blijkt uit cijfers die burgemeester Vincent Van Quickenborne donderdag voorstelde. Een dossier betekent nog niet noodzakelijk dat er ook een boete werd uitgedeeld(...)

Het aantal diefstallen, goed voor de meeste dossiers, steeg van 216 tot 296 (...)

Bron: De Standaard

 

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter