Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Friday, 31 January 2014 09:03

Een Chinees die je van Goldman Sachs niet mag kennen

Written by  Theo van Boom

Dat Svoboda in Oekraïne, Navalny in Rusland of jihadisten in Syrië worden doodgezwegen door onze media weten we allemaal inmiddels wel. Maar wat zich in China afspeelt hebben wij doorgaans het raden naar. Enter Hongbing Song.

Deze in eigen land invloedrijke econoom heeft met zijn bestseller Currency Wars sinds 2007 al 2 miljoen bundels moeilijke tekentjes verkocht en in 2009 een vervolg uitgebracht: Currency Wars 2: World of Gold Privilege.

Overigens niet te verwarren met die van James Rickards, die je ook in de FNAC vindt en trouwens ook de moeite is. Volgens Scriptoblog is er een goede reden dat Song zijn boeken nog niet vertaald zijn naar het Engels: de directeur van Goldman Sachs Fred Hu noemde een "currency war" onbestaande (ach), maar voegde daar nog aan toe dat het boek "melted mixed the ultra-left trend of thought, far-right tendencies, populism, isolationism, anarchism" (bron voor wie Chinees kan lezen).

Een polemiek is dus zeker aanwezig, volgens Scriptoblog is Song ook rijk van kritiek dat hier als antisemitisme zou bestempeld worden. Maar alles waar Goldman Sachs koortsachtig tegen reageert, mag je als goud waard veronderstellen.

Interessant om te weten hoe Chinezen vandaag denken. Het boek is sinds kort in het Frans beschikbaar bij de uitgeverij Le Retour aux Sources. Leve de globalisering!

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter