Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Sunday, 09 February 2014 17:49

Beginselvaste Vlaams-nationalisten klampen zich het liefst aan "Belgisch" parlement vast, als een hond aan een been

Written by 

Beginselvaste Vlaams-nationalisten klampen zich het liefst aan “Belgisch” parlement vast, als een hond aan een vet been.

 

 

Enkele maanden geleden –naar aanleiding van door ons gepubliceerde foto’s van Jambon – mocht het woeste schoolmeestertje Peter De Roover zijn gal over het N-SA komen uitbraken. Waar de linkse vrienden van de VRT al niet goed voor zijn.

Eerst ontkende het schoolmeestertje d at er zijn levenswerk van maakt om allochtonen op de arbeidsmarkt de eigen Vlaamse arbeiders van hun werk te helpen beroven (mijnheer de nationalist geeft les aan vooral vreemdelingen in een Antwerpse TSO school) nog dat hij ooit van ons had gehoord.

Maar zijn haat tegen de eigen volksmensen is en was zo groot dat hij ons direct daarop ‘niemendallen’ en extreemrechtse kerels noemde. Ja, TSO-leraars zijn ook niet je dat qua intellectuele bagage zo blijkt, vandaar het beperkt reactievermogen.

Dat schoolmeestertje gaat anders - in Vlaams-nationale kringen dan toch - door als zeer beginselvast, ooit verliet hij de Volksunie, omdat die niet Vlaams genoeg meer was, zo zegt hij toch in een vraaggesprek in Knack.

Dat echte beginselvaste Vlaams-nationalisten op dat ogenblik de kastanjes uit het vuur haalden door de VNP en later het Vlaams Blok op te richten, daar zwijgt het schoolmeestertje wijselijk over.

Je hebt beginselvast en beginselvast natuurlijk, en niet te vergeten, je hebt ook 'beginselvaste' opportunisten, om  geen vingertjes te verbranden, vuil werk door anderen te laten opknappen en zo, zeer beginselvast die gasten.

Enfin, vandaag toont de beginselvaste politieke chef van het blad Doorbraak Peter De Roover wat beginselvast en principieel voor Vlaams-nationalisten betekend, geen bal zo blijkt.

Want de zelfverklaarde anti-Belgicist staat op de derde -en dus verkiesbare– plaats voor de Belgische kamer van Volksvertegenwoordigers in Antwerpen, laat kerstgeschenk van de man (Bart de Heilige) die ooit zei dat de Vlaamse beweging het best kon oprotten. Maar de 'beweging' heeft El Lider voor deze boude uistpraak al de absolutie gegeven , en met dit 'godsgeschenk' -equivalent- voor 'godsvrede' tussen beweging en machtspartij aan Peter de Zalver in de vorm van een dik betaald mandaat is alles weer picobello tussen die twee zuilen van het Vlaams-nationalisme.

Als de roden een vakbondsman op hun lijst zetten is dat rode belangenvermenging, (wat ook zo is) maar bij de Vlaamse beweging mogen ze dat doen, dat is broederliefde, je moet er maar op komen, die kracht door veranderingen heeft iets magisch.

Kandidaat voor het ‘Belgisch’ parlement dus, parlement dat zogezegd weg moet en vervangen door een Vlaamse staat en Vlaams parlement.

Maar dat dit Vlaams parlement reeds tientallen jaren bestaat moet onze “separatist’ De Roover vergeten zijn - of de liefde voor België moet toch nog altijd groter zijn dan dat voor het eigen Vlaamse parlement.

Deze verknochtheid aan het Belgische vet vleesbeen is ook te zien bij de ‘echte' van de 'echte’ Vlamingen van het VB, daar is Dewinter het Vlaamse  gedoe in dat Vlaamse parlement zo beu dat hij terug naar zijn Belgische stal zal kruipen op 26 mei.

Hij zit ook al jaren in de ‘Belgische Senaat’, dus de stank is hij al gewoon, die stank zit zelfs in al zijn kleren, krijg je er niet meer uitgewassen.

Maar pas op, deze mensen verketteren iedereen die ook maar iets pro-België durft te zeggen, zo hypocriet zijn ze wel. Tenslotte zijn zij de “principiële” voorvechters van Vlaanderen.

In en binnen het Belgisch staatsbestel, dat wel, maar ze knijpen de neus toe en incasseren, dat is het devies bij dat soort mensen.

Die krijgen toch echt alles verkocht aan hun achterban.

En dat je het echte ‘denken’ van politici het best kan ontdekken aan de kleine dingen die ze zeggen, dat blijkt nog maar eens wanneer je de prioriteiten van iemand als Peter De Roover (na zijn verkiezing) te weten komt.

Want wat wil deze ‘beginselvaste’ separatist als een van de eerste dingen doen als hij in het Belgische parlement zit?

De 'Republiek' uitroepen zegt u? Ben je gek, man.

In Knack klinkt het zo “Ik wil graag uit eten gaan met Peter Mertens van de PVDA, als die dat zit zitten wil ik dat zeker doen” (vermoed wordt dat Mertens verkozen zal worden nvdr).

Dat Mertens tot de meest rabiate Belgicistische en royalistische elite behoort deert ons Vlaams-nationalistisch schoolmeestertje niet, zo principieel is hij nu ook weer niet. Opportunist tot in de kist wel.

Maar waar het in wezen echt om gaat in dit verhaal, dat is het feit dat Peter Mertens en Peter De Roover beiden tot de multiculturele lobby behoren.

En in het ‘Belgische’ parlement zijn beiden dan ook bondgenoten van de immigratiebusiness.

Dat is wat ons wacht in een Vlaamse Staat à la De Roover en co.

En een dergelijke creatuur durft ons ‘niemendallen’ te noemen.

Wat voor een bende zeikers lopen daar in die kringen rond zeg?

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter