Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Tuesday, 11 February 2014 11:35

Als ze in Zwitzerland de boel in de fik zouden steken zoals in Kiev, dat zou de EU misschien wel leuk vinden

Written by 

 

 

De EU kliek vindt een vreedzame opstand - stemmen tegen immigratie in Zwitserland - niet echt kunnen. Ze moeten volgens Verhofstadt dan ook onder de guillotine, dat dwaze volk.

Ze wil dan ook dat de Zwitserse overheid de uitslag van het referendum vierkant aan haar laars lapt, zoals de elite van de EU sovjet het doodgewoon vindt om met haar laarzen in de nek van de eigen bevolking te trappen als die niet braaf is. In de superdemocratie van de EU is het zo dat referenda en verkiezingen-  die de elite niet zinnen - worden genegeerd als nietbestaand.

Bij negatief resultaat voor de kliek in Brussel moeten dergelijke referenda dan ook overgedaan worden - tot de uitslag strookt met de agenda van de opperste Sovjet. Bij de EU noemen ze dat democratie 2.0 – een democratie aangepast aan de moderne tijden.

Wat die moderniteit betreft, daar was Stalin hen lang voor, ook wat betreft het verplaatsen van gehele volkeren en volksgroepen naar daar waar ze geld konden opbrengen trouwens. Toen noemden ze dat ‘migratie voor de opbouw van de sovjet natie’ nu noemt de EU dat ‘vrijheid van personenverkeer binnen de Unie.' Het doel is hetzelfde, zo goedkoop mogelijke arbeidskracht mobiliseren in het ‘grote rijk’ het vaderland der vaderlanden.

In Oekraïne steunt de EU de eisen voor een referenda dan weer wel, zelfs als het met terrorisme op straat gepaard gaat. Gewoon iets wegstemmen bij een vreedzaam referendum - zoals in Zwitserland - daar beleeft de EU-kliek geen plezier aan, zo blijkt uit de zure reacties van het rapaille in Brussel. Er moeten minstens brandstichtingen en geweld in het spel zijn voor de bureaucraten er lol aan beleven.

En o ja, niet te vergeten, de standpunten voor een referendum of een regeringswisseling moeten natuurlijk pro-EU zijn.

Misschien zal het zover moeten komen dat de Europese volkeren - in de natiestaten - lessen trekken over hoe de EU-bureaucratie de uitslag van de volkswil wil accepteren. De EU vindt geweld in Oekraïne en Syrië best legitiem als ‘democratisch’ actiemiddel daar.

Voor burgers die hun stem uitbrengen zoals in Zwitserland en elders heeft de EU alleen maar minachting.

Een wijze les.

------------------------------------------------------------------------

Guy Verhofstadt, fractieleider van de Europese liberale fractie, betreurt het resultaat van het Zwitserse referendum. Zondag stemde 50,3 procent van de Zwitsers voor quota op migratie, wat het vrij verkeer van personen met de Europese Unie doet verdwijnen.

‘Ik betreur dit resultaat ten zeerste,’ aldus de kandidaat-opvolger van commissievoorzitter José Manuel Barroso. ‘Indien het resultaat van het referendum omgezet wordt in Zwitserse wet, is dit niet alleen een schending van het verdrag met de EU over het vrij verkeer van personen, maar het brengt de goed draaiende Zwitserse economie en de hoge levensstandaard in het gevaar. Zwitserland is het land waarmee de EU de meest nauwe handelsrelaties heeft.’

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter