Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Tuesday22 January 2019

Friday, 14 February 2014 11:25

Vlaams Belang schurkt tegen kiesdrempel aan, ze hebben die wet zelf meegestemd

Written by 

 

 

 

 

 Door de kiesdrempel van 5%  zal de partij in sommige kiesdistricten geen verkozenen meer hebben omdat ze niet over de drempel zullen raken. De ironie wil dat de partij mee de wet op het instellen van deze kiesdrempel heeft gestemd in het verleden en zo de burgerij aan een machtig wapen geholpen heeft om elke – nieuwe - oppositie uit het politieke veld te weren. Zo arrogant en kortzichtig was de partijtop van die tijd, en ze is nog niks veranderd wat dat betreft.

Zich anti-establishment noemen en tegelijkertijd de ‘Belgische’ elite aan middelen helpen die de particratie in haar macht bevestigt, dat is het VB door de jaren heen geworden. Zij zullen daar nu de prijs voor betalen, zij die ‘binnen’ zijn kan het geen lor schelen, maar er zal langs die weg nauwelijks nog opvolging mogelijk zijn. De partij heeft-  door kortzichtig eigenbelang van de partijelite - in het verleden een wet meegestemd die op termijn de ‘nationale’ strijd onmogelijk zal maken.

Zij die denken dat de N-VA een voortzetting van de nationale strijd is moeten eens goed het partijprogramma lezen, hun nationaliteit is de Europese.

Ook de ruggengraat van de ‘beweging’ tegen immigratie is door het langdurig in de zetels van parlement en Senaat zitten gebroken. Men is zonder ideologische of organisatorische backup aangewezen op het bloedgeld van de Belgische staat. En die bloedlijn zal door het niet meer bereiken van de kiesdrempel doorgesneden worden.

Werken zal een nieuwe ervaring worden voor velen binnen en rond die partij.

Maar of dat met een gebroken ruggengraat nog kan, dat is maar de vraag.

Eigen schuld, dikke bult

-----------------------------------------------------------

dm: Peiling Vlaams Belang zakt steeds dieper weg. In een nieuwe peiling van deze krant haalt de partij nog amper 7,6 procent. De enige die daarvan profiteert is N-VA

De meest opvallende tendens speelt zich af in het extreemrechtse spectrum van het veld. Vlaams Belang blijft wegzakken en de kiesdrempel komt stilaan in zicht. De kans is reëel dat extreemrechts in enkele provincies en ook in Europa helemaal geen zetels meer overhoudt. De reden daarvoor is niet ver te zoeken: Vlaams Belang wordt verder en verder leeggezogen door N-VA

Bron: De Morgen

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter