Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday23 January 2019

Thursday, 20 February 2014 11:00

N-VA kopstukken profiteren van sociale staat, maar willen hem afschaffen voor de kleine man

Written by 

 

 

 

 

Weet u waarom de kopstukken van de N-VA zo stoer doen over het intrekken van de werkloosheidssteun voor mensen die na 2 jaar nog zonder werk zitten?

Het heet dat, die mensen in een hangmat liggen, niks willen ondernemen, geen risico's willen nemen op de 'markt' van de tewerkstelling? Pak die hangmat weg en deze mensen zullen als dartele vogels de zakken van interim- en dienstencheckbedrijven -in ruil voor peanuts- kunnen vullen. Zijn we als het 'Vlaamse Volk' dan niet geboren om de rijken te dienen? Volgens de N-VA is dat zeker de taak van de Vlaamse kleine man, dat is te zien aan hun sociaal programma. En die kleine Vlaamse man zal dat honoreren, de psychologie van de knecht is hier nog sterk aanwezig. Dat willen ze zo houden, die Europese confederalisten. Klein staatje binnen de grote EU-staat met een klein gehouden volk. Braaf maar gelukkig.

Vlaamse boertjes verkopen aan het grootkapitaal. Vroeger aan die van de ‘Generale’, vandaag aan die van Unizo  en Voka en aan de Waalse industriebaronnen natuurlijk, (De Wever is daar graag geziene gast) dat is een sport van de Vlaams-Belgische elite, altijd geweest. Vroeger spraken ze daarbij Frans, vandaag doen ze het in het Vlaams, het doel is hetzelfde: geld en macht.

Voor het volk geldt niet wat minister Geens van Financiën over CEO’s heeft gezegd "if you give peanuts you get monkeys". Maar wij zijn dan ook de echte apen in dit apeland. Braaf wachten we op de N-VA-banaan, als je dat mixt met de CD&V-citroen dan krijg je een rotte smurrie van Dexianoten en Fortisbeslag. Wij zijn al blij dat we dat mogen betalen, dankbaar als we zijn voor elke kruimel die de politiek ons geeft. We hebben de leiders die we verdienen. En zij hebben het volk naar maat van zichzelf gekneed. Volgzaam en zonder ruggegraat.

Er kan zeker iets gezegd worden over het opvoeren van de controle op werklozen - om zo mensen die de sociale zekerheid misbruiken op te sporen door de dagelijkse stempelcontrole terug in te voeren bijvoorbeeld, zoals vroeger, met directe opvolging bij werkaanbiedingen.

Kunnen we ook direct nagaan of het jobaanbod niet fake is, gegarandeerd prijs.

Als dat 20 jaar terug nog perfect werkte, waarom zou dat vandaag in het computertijdperk niet werken? Omdat het regime werklozen nodig heeft voor haar blijvende immigratiepolitiek misschien?

Maar de vraag was dus: waarom de kopstukken van de N-VA dik hun kl… aan de werklozenverzekering vegen, zijn zij niet bang om ooit zonder job te vallen?

Dat zit zo, de heren die zo fel de liberale principes van ‘trek uw plan’ huldigen als het om u en mij handelt, die hebben voor zichzelf een bijna communistisch systeem van superhangmat lopen.

Als zij ooit zonder werk komen te zitten -dat gebeurt dus nooit- dan moeten zij niet verkassen naar de ‘dop’ maar krijgen ze hun vorige vetbetaalde job terug, inclusief de opbouw van pensioenrechten en dienstjaren. Is dat geen mooie Vlaamse solidariteit?

Voor anderen hebben zij de ‘gelijkgestelde’ dagen (dagen die meetellen voor uw pensioen wanneer u werkloos wordt) afgeschaft, beter gezegd, de PS-staatskapitalisten hebben dat afgeschaft, en de N-VA vond dat prima, de verfoeide PS-staat, weet u wel.

Er zijn blijkbaar toch mooie kanten aan dat Waalse socialisme, zeker voor ultraliberalen die met een Vlaamse saus overgoten zijn. Voor de Walen minder, maar die kunnen de pot op van de N-VA. Net zoals het eigen kleine Vlaamse volk de pot op kan, want ook wij "genieten" van deze Vlaams-nationalistische variant van het socialisme van de PS met deze maatregelen.

Het past allemaal in de politieke versie van de vermenigvuldiging van de broden die politici voor zichzelf toepassen, een truc waar Christus 2000 jaar geleden al de mensen mee aan het lijntje hield, een joods politicus zoals u zeker weet. Toevallig zegt u, dat kan zijn, maar ik geef het toch maar mee. Toeval bestaat niet, is mij altijd geleerd.

Zo komt het dat de heren De Wever, Siegfried de Braker, en lulhannes Jan (grootverdiener) Peumans er niks mee inzitten om mensen na twee jaar van werkloosheid zonder eurocent op straat te schoppen.

Henzelf kan het niet overkomen, zij zijn namelijk op congé bij hun vorig werkgever. Zij hoeven geen wachtuitkering, zij hebben een wacht-job, een reserve job naast de vele andere luizenbaantjes die ze cumuleren. Cumuleren is  geen PS-ziekte, het is een zegen voor iedereen die er door besmet is, zoals de heren van de N-VA volop uitproberen in het zuivere Vlaanderenland. Je moet ook niet alle 'socialistische' ziektes uitroeien, sommige zijn best aangenaam, zoals de politieke cumul.

Mochten de heren het ongeluk hebben dat ze door de kiezer worden beroofd van hun politieke graaijob (wat ik de kiezer niet toemeet) dan gaan die smurfen gewoon terug naar hun vorige job.

De Wever naar de unief, Siegfried -de slome linkse kwebbel- Bracke, kan terug gaan zagen bij de VRT en Peumans kan verder gaan meehelpen om de bussen op tijd te doen rijden bij De Lijn, zijn reservewerkgever. En het schoolmeestertje van de Vlaamse Volksbeweging De Roover kan terug naar zijn Turken op zijn huidige school, want pipo is leraar.

En het tofste aan de gehele zaak is dat de heren allemaal een staatsjob in reserve hebben, uitgerekend zij die de staat willen ontvetten en ontmantelen, en dat doen ze dan ook met volle overtuiging - door zichzelf vet te mesten.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter