Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday20 February 2019

Thursday, 27 February 2014 11:48

Waarom u moet gaan stemmen op 25 mei: omdat partijen daarna 60 miljoen onder elkaar mogen verdelen

Written by 
 

 

Wanneer u op 25 mei uw stem zal hebben uitgebracht, dan moet u niet denken dat u heeft meebeslist over beleid of wie er in de regering zal zitten.

Dat regelt de particratie lekker onder elkaar, dat partijen met veel stemmen ‘recht’ zouden hebben op macht is in dit land ook een illusie (zie de eeuwige oppositierol van het VB).

Waar bent u dan wel voor gaan stemmen? U heeft er mee voor gekozen dat de particratie de volgende 5 jaar 60 miljoen in haar zakken kan steken -per jaar, welteverstaan. Dat is 300 miljoen.

U zal er ook voor gekozen hebben dat enkele honderden ‘parlementsleden’ 6000 euro netto in de pocket mogen steken, per maand uiteraard, dat is 360.000 in 5 jaar zonder rekening te houden met ontslagvergoeding en extralegale voordelen.

Het gaat in dit ‘democratische’ land zelfs zo ver dat ook de mensen die ongeldig, blanco, of weigeren te stemmen, toch in rekening worden gebracht bij het verdelen van mandaten en partijfinanciering.

In België stemmen volgens een recente studie 14,5% van de mensen niet, of brengen een ongeldige stem uit, dat zijn 1.152.500 personen.

De particratie trekt zich daar geen bal van aan en verdeelt de mandaten voor de volle 100%, net als ze de partijgelden voor de volle pot verdeelt.

Voor de invulling van bijna 15% van de mandaten en het geld voor de partijen is er dus geen enkele democratische legitimiteit.

Het is een van de mooiste voorbeelden van hoe we hier in een partijendictatuur in plaat van een parlementaire democratie leven.

Het N-SA heeft in haar programma dat mandaten (en de gelden voor partijen) die niet door kiezers zijn toegekend - door blanco, ongeldig of niet te stemmen - ook niet mogen worden ingevuld, die moeten open blijven en de gelden gaan in de staatskas.

Dat zou al een pak minder zakkenvullers opleveren die in de salons van de parlementen zitten te niksen. En voor zij die zich ‘echte’ democraten noemen, het zou democratischer zijn dan de huidige situatie.

Uiteindelijk moet de partijfinanciering zoals die nu bestaat weg, partijen moeten zichzelf onderhouden, waarom moeten wij de hobby van anderen betalen? Dat is pas volksdemocratie, de rest is diefstal van volksbezit.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter