Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Tuesday, 04 March 2014 10:50

Kandidaten voor het Europarlement zijn volksverlakkers, hun partijen antinationaal

Written by 

 

 Wie kandidaat is voor het Europese parlement is een volksverlakker- hun partijen antinationaal.

 

 

 

In het licht van de huidige gebeurtenissen rond Oekraïne is het nog maar eens duidelijk geworden hoe gevaarlijk en volksvreemd de elite is die zich rond de Europese Unie heeft georganiseerd.

Door een uitbreiding naar het ‘Oosten’ –en op deze manier de geostrategische belangen van een grootmacht -Rusland- uit te dagen, zitten we nu met een explosieve situatie die veel gelijkt op deze van juist voor de 2de Wereldoorlog.

Door voor uitbreiding naar het Oosten te kiezen doet de ‘imperialistische’ fractie van het Europese grootkapitaal -verenigd in de EU- een poging de geografische werkelijkheid in de regio te veranderen.

En dat is nooit zonder oorlogsgeweld gelukt in de geschiedenis.

Nadat de EU-imperialisten (onder druk van de Amerikanen) door het prominent opnemen van Turkije in de NAVO-structuren –ze vormen de op een na grootste legermacht na de Amerikanen- reeds lang voor een containment en omsingelingsbeweging rond Rusland hebben gevormd, denken ze met hun inmenging in het Oekraïense conflict een volgende stap te kunnen zetten. De oorlogsdreiging met Georgië -na de afscheiding van Zuid-Ossetië en Abchazië- was trouwens een gevolg van deze omsingelingsbeweging door de EU en Amerika. 

Een bijkomend probleem is het feit dat men om deze strategie Turkije inlassen tot omsingeling van Rusland, dat land uiteindelijk bij de Unie zal moeten nemen, dat is onafwendbaar om de geostrategische doelen van de EU waar te maken, vooral de Amerikanen zullen daarop blijven aandringen omdat zij de EU zien als buffer tegen Rusland en de belofte van lidmaatschap als zoethouder voor Turkije zelf.

Zo blijven ook de aspiraties van Turkije in de regio onder controle, twee vliegen in een klap, op kosten van de Europese volkeren en hun natiestaten. De vraag is dan ook niet of Turkije ooit bij de Unie zal aansluiten, de vraag is wanneer ze dat doen. De evidente noodzaak voor steun van Turkije bij de huidige spanningen rond Oekraïne zal voor dat land een reden zijn om nog meer garanties ter zake te eisen - en te krijgen.

Door de uitbreiding naar het Oosten heeft de Unie dus aloude en door de geografie bepaalde invloedsferen proberen te veranderen. Zij rekent zich daarbij rijk omdat men zich door de VSA gesteund voelt in dit streven, maar de VS kan vandaag meegaan in het verhaal maar morgen –om eigen strategische redenen (dat vergt een langere uitleg die niet ter zake doet voor dit artikel) en dan zijn wij de klos.

Dat de Unie een instrument is in handen van een losgeslagen elite vanuit de nationale staten moge dus duidelijk zijn. Het is een antidemocratisch machtsinstrument van grote bank en economische belangen, van zij die een ‘transnationale’ agenda nastreven - dat kan alleen maar tot conflict en oorlog leiden.

Het opnemen van Oost-Europese landen in deze transnationale constructie –en de gevolgen op de Balkan en nu in Oekraïne– zijn daar de angstwekkende voorbeelden van.

Dat de situatie in de Oekraïne zo uit de hand is kunnen lopen is mede de schuld van de Europese elite – zie het optreden van oorlogshitsers als Verhofstadt en vele andere Eurocraten in dit verband.

Om de koers en de doelstellingen van deze euro-elite te veranderen is niet een ‘euro-kritische’ houding nodig (zou men zetelen in het Russisch parlement - zelf als men daar kritisch tussenkomt - als een wettige en soevereine vertegenwoordiger van bijvoorbeeld Oekraïne bij de Russische unie zien?)

Waarom aanvaarden wij dan dat vertegenwoordigers van ons land in een volks- en natievreemd EU parlement zetelen?

Dat is niet meer of minder dan land- en volksverraad.

We moeten alle partijen die meedoen aan de Europese verkiezingen –en dus daar willen zetelen- zien als antinationale partijen.

En in het licht van de huidige situatie en de doelstellingen van de unie – oorlogsgevaar door EU imperialisme - als collaborateurs van dat euro-regime - niet als nationalisten of soevereinisten, want dat zijn deze partijen en hun kandidaten niet.

Het zijn de hangpoppen van de Unie die moeten dienen als legitimatie van de Europese Unie als een democratische constructie.

Iets wat het nooit zal zijn.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter