Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Friday, 18 April 2014 17:41

Ja er zijn nog mensen met gezond verstand: volksmensen die zich tegen de dictatuur van de multicultuur verzetten

Written by 

    

 

Bewoners van andere origine van de volkswijk Duindorp in de Nederlandse stad Den Haag worden stelselmatig weggepest. Zowel de woningcorporatie als de burgemeester willen de treiterijen aanpakken. Zij zien sinds een paar maanden het aantal incidenten toenemen. De Duindorpers zien zelf het probleem niet. "We moeten ze hier niet", zeggen ze aan onze Nederlandse collega's van het Algemeen Dagblad.

 Mijn zoon wacht al 4 jaar op een huis in Duindorp, en dan komt er zo'n boerka aanzetten met zo'n vent met een dromedaris en een kameel. Voor hen is het binnen een week geregeld. Weg ermee

  •  
            Bewoner Nico den Heijer

Nee, Duindorpers zelf maken er niet zo'n geheim van: vreemdelingen, die hebben ze liever niet in de roemruchte volkswijk aan de Haagse kust. "Da's toch logisch," roept een echte Duindorper. Hij tuft alweer weg op zijn brommertje, want veel woorden heeft hij niet nodig: "Duindorp is voor de Duindorpers."

Verderop in de buurt maakt Tony de Lange (23) een praatje met enkele buurtgenoten. Tony zegt waar het wat hem betreft op staat: "Die buitenlanders zijn gewoon lastig. Dat betekent negen van de tien keer ellende."

Zijn vrienden en hij zijn allerminst geschrokken van het bericht dat woningcorporatie Vestia sinds eind vorig jaar een ware vreemdelingenhaat ziet 'opflakkeren'. Zes incidenten registreerde de verhuurder, uiteenlopend van graffiti met hakenkruisen en het ingooien van ruiten tot een varkenskop die op de deur van een gezin van andere origine was gespijkerd omdat zij 'het lef hadden in de wijk te gaan wonen'. Vestia zelf kreeg er ook last van. Een medewerker die met een woningzoekende van andere origine een huis in Duindorp ging bekijken, werd zo ernstig bedreigd dat de woningcorporatie aangifte gaat doen.

Dromedaris
Duindorper Nico den Heijer vindt dat allemaal eigen schuld: "Dat is toch ook gewoon vragen om problemen," zegt hij. "Mijn zoon wacht al 4 jaar op een huis in Duindorp, en dan komt er zo'n boerka aanzetten met zo'n vent met een dromedaris en een kameel. Voor hen is het binnen een week geregeld. Weg ermee. Wij moeten ze hier niet."

De mannen hangen wat rond in de Pluvierstraat, de straat waar laatst nog twee ruiten werden ingegooid om te voorkomen dat 'vreemdelingen' er hun intrek zouden nemen en waar 'toevallig' gisteren nog een brandje was. Tientallen meters verder ligt de Turkse bakkerij die dit weekend in brand werd gestoken. De eigenaar denkt na jaren van pesterijen dat het motief racistisch is. Het interesseert Den Heijer en zijn vrienden weinig.

De statements "het is blank en dat moet zo blijven" vliegen ondertussen door de lucht. Volstrekt normaal, vindt Duindorper Peter de Bruijn, in trainingspak en vanwege zijn kale kop 'Big' genoemd. "We kennen elkaar hier allemaal. We hebben bij elkaar op school gezeten. Het is een grote vriendenclub waar onderling nooit wat gebeurt. Er hangt hier nog een touwtje uit de voordeur. Iedereen kan zo bij elkaar naar binnen stappen en dat willen we zo houden." Er klinkt een kreet dat iemand zijn brommer even leent. "Kijk dat bedoel ik nu. Dat kan gewoon hier. Hier zal ook nooit iemand zonder eten zitten. Als je even geen geld hebt, brengen we een maaltje langs. Maar als die buitenlanders komen, dan is dat alleen maar ellende."(.....)

Bron: De Morgen

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter