Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 February 2019

Monday, 28 April 2014 11:17

De stemtest : manipulatie van ideeën

Written by 

 

De media beweren dat contents zoals de ‘stemtest’ de massa een neutrale ‘tool’ aanbieden waarmee die hun politieke voorkeur –voor bepaalde partijen- kunnen ontdekken.

Mocht de maatschappij in het luchtledige bestaan zou dat ook kunnen kloppen, maar dat is helemaal niet het geval en daardoor zijn begrippen-woorden- zoals –nationalisme- verdraagzaamheid- immigratie –verdeling van welvaart.. enzoverder door deze media reeds sedert lang in een bepaalde context - in de door de elite ( die de media beheersen)) morele maatschappelijke context ,code en rangorde geplaatst.

Deze indeling van positieve / negatieve morele begrippen moeten de belangen van de elite verbergen achte een schijnbare 'neutrale' muur van morele waarden die universeel zijn, wat in feite niet zo is, er bestaan geen universele waarden- omdat 'waarden' cultureel ingebed zijn en dus niet universeel kunnen zijn ( wat onze elite ontkend omdat ze de eigen waarden als dominant ziet)

De bedoeling van de media is dan ook om mensen –door het meedoen aan de stemtest- te confronteren met hun keuze terwijl die mensen tegelijkertijd ook worden geconfronteerd –niet expliciet maar door een algemeen besef van de bestaande morele code -die in onze maatschappij door de media als aanvaardbaar is gemaakt -dat ze zich daarbuiten plaatsen.

Dat moet burgers zo manipuleren dat ze eventueel de uitkomst van hun ‘stemtest’ corrigeren in het stemhokje.

Voor zij die denken dat deze stelling op fantasie van mijnentwege berust moet het volgende lezen.

Mediatechnieken kneden de politiek in zijn inhoud, organisatie, besluitvorming en vormen ook deze hun kaders en leiders ( Manuel Castells, The Power Of identity)

Wat zou dan een ‘stemtest’ neutraal zijn in een maatschappij die gedomineerd wordt door de ideologie van het ultra liberale gelijkheidsdenken.

Men moet echter opletten dat dit gelijkheidsdenken niet wordt verwart met sociale gelijkheid, wel met de gelijkheid van het individu -en de kansen die het individu zogezegd heeft in een ‘ vermarkte’ neoliberale wereld.

Dé leugen waarop deze door de media en elite kunstmatig georganiseerde maatschappij draait.

En deze leugen kan alleen in stand worden gehouden door volop de propaganda  vanuit de media in te schakelen-ons te manipuleren met ‘neutrale’ contents en advies.

En ze doen dat alleen maar omdat ze het zo goed met het volk voorhebben, zonder bijbedoelingen.

Wie is zo naïef om dat te geloven ?

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter