Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Thursday, 01 May 2014 12:42

Links populisme van PVDA+ moet eigenbelang verbergen

Written by 

                              

De PVDA+ wil lonen van ministers plafonneren  tot  3 X het gemiddelt arbeidersloon, volgens de partij zou een minister dan nog max 5900 euro  verdienen.Op het eerste zicht lijkt dit een sociale maatregel die de politieke profiteursklasse in het hart moet treffen.

Maar dat is louter schijn.

Het feit wil dat de PVDA+ nog lang zal mogen wachten op enige ministersfunctie , en dus spreekt de communistische partij met een gespleten tong-dat is natuurlijk inherent aan het communisme- maar daar zullen we het vandaag niet over hebben.

Want de communisten zwijgen zedig over de exorbitante wedden die parlementairen in hun zak stoppen  -alle vergoedingen inbegrepen zo’n 6000 euro per maand.Als we het populisme van de communisten volgen krijgen we dus ministers die evenveel verdienen dan dat parlementairen aan loon krijgen, vanuit communistisch perspectief is dat misschien logisch.

Maar de motivatie van de PVDA+ spruit niet voort uit hun communistische overtuiging,zeker niet wat de verloning van parlementairen betreft.

Hun drijfveer heeft een meer ordinaire oorzaak en sluit aan bij wat in socialistische landen gangbaar was/is –ook voor ministers trouwens, de partij-nomenklatoera bediende/bedient zichzelf daar altijd rijkelijk.

Waarom dan deze links populistische eis inzake de vergoedingen van minister hier ?

 

De PVDA+ maakt volgens de recentste peilingen kans op 5 tot 6 parlementaire zitjes -en die brengen een massa poen op.

Dat zijn  5 tot 6 communisten die de lotto  zullen hebben gewonnen,  vijf jaar lang 6000 euro in de maand, daar kan een mens al iets mee doen, ook een communist.

Daarom zwijgt de PVDA+ over de parlementaire vergoedingen en viseert ze de ministeriele , die gaan toch aan hun neus voorbij.

Wat intact blijft bij het links populisme van de PVDA+ zijn de privileges van de politiek klasse in het algemeen, inbegrepen die van henzelf.

Solidaristen eisen echter dat de parlementaire vergoedingen gehalveerd worden , dat de looptijd van een parlementair mandaat maximaal 2 termijnen mag beslaan, dat volksvertegenwoordiging geen beroep mag zijn maar een dienst aan de natie.En bovenal eisen wij dat partijen niet langer door het volk worden onderhouden en betaald, dat ze hun hobby zelf mogen financieren met andere woorden.

Net zoals wij -en alle buitenparlemtaire oppositiegroepen dat doen.

De PVDA+ stelt -als doekje voor het bloeden-dat ze beloofd dat al haar parlementairen niet meer dan een arbeidersloon zullen ontvangen, maar wat gaat ons dat aan, wat zij met hun loon doen interesseert ons niet.

Of ze een deel van die 6000 euro aan parlementaire vergoeding nu aan hun maîtresse dan wel aan hun partij afstaan, feit blijft dat de bevolking mag blijven afdokken voor die heren en dames.

Met de PVDA+ krijgen we niks van dat alles waar een nationaaldemocratische maatschappij voor staat, op termijn krijgen we zelfs meer politiek profitariaat- de geïnstitutionaliseerde ,verbureaucratiseerde  kliek van partij kameraden, van het soort dat China uitbaat/uitbuit als een kapitalistische supermarkt.

Hetzelfde als wat we nu hier meemaken met de liberale kliek ,maar  dan besmeurt met een rode bloedrand.

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter