Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Friday22 September 2017

Saturday, 03 May 2014 19:59

Amerikaans Joden bemoeien zich met alles en noemen dat democratie

Written by 

 

 

Het Simon Wiesenthal Center, een internationale Joodse mensenrechtenorganisatie, vraagt aan de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur om het antisemitisch congres nu zondag in Brussel niet te laten doorgaan. Enkele Joodse organisaties hebben een klacht ingediend.

Op zondag 4 mei organiseert de beweging ‘Debout les Belges’ van het controversiële onafhankelijke kamerlid Laurent Louis de bijeenkomst ‘Europees congres van de dissidentie’ ergens in het Brussels gewest. De locatie van dit privé- evenement is tot op enkele uren voor het evenement niet bekend.

Verschillende antisemitische sprekers zijn uitgenodigd, waaronder ook de Franse komiek Dieudonné, die ook buiten het Franse taalgebied bekend werd met de ‘quenelle’, een gebaar dat gezien wordt als een alternatief voor de hitlergroet.

De Belgische Liga tegen het Antisemitisme (LBCA) drong er al op aan om het evenement te verbieden, wegens ‘een groot gevaar voor de democratie’. Ook het Coördinatie Comité van de Joodse Organisaties in België (CCOJB) spreekt zijn afschuw uit over het evenement.

Het Forum der Joods Organisaties (FJO) en het CCOJB  dienen een officiële klacht in tegen deze 'haatbijeenkomst'. Ze roepen 'alle ware democraten' op tot een betoging, staat op de website van het weekblad Joods Actueel.

Eerder deze week heeft de burgemeester van Etterbeek, Vincent De Wolf (MR), aan de gouverneur gevraagd of hij een manifestatieverbod kan uitschrijven.

In januari van dit jaar bracht Louis nog tijdens het vragenuurtje in het parlement de ‘quenelle’. Hij noemde de holocaust onder meer een ‘verzinsel dat gefinancieerd was door de zionisten’.

Bron/ De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter