Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Monday, 26 May 2014 19:42

Volgens N-VA is Vlaanderen een gehucht

Written by 

Volgens de N-VA is de wereld een dorp geworden. Bijgevolg kan Vlaanderen hoogstens een gehucht zijn. Daarom kiest de N-VA resoluut voor het opgaan van Vlaanderen in Europa. Voor Vlaams-nationalisten is blijkbaar het beheren van een gehucht (gehucht als onderdeel van Europa) aantrekkelijker dan het beheren van een soevereine natie. Het vergt minder kunde en moed.

Natuurlijk zijn de bevoegdheden voor de notabelen van een gehucht beperkt, maar dat komt de N-VA goed uit vermits ze graag (volgens de partijstandpunten op haar eigen website toch) wil afzien van enig gezag over financiën en een eigen munt, niet geïnteresseerd is in buitenlandse zaken of defensie noch inspraak wil in de eigen economische markt (dat mag allemaal naar Europa). Het komt er in feite op neer dat de N-VA een soort veldwachter in dienst van de Europese Unie wil zijn, maar dan een ‘echte Vlaamse veldwachter’. Principieel is de partij wel, al stelt dit op zich dan weer geen bal voor.

De N-VA heeft dan ook nooit België willen splitsen, zoals haar tegenstanders beweren. Neen, ze wil – net als de rest van de politieke elite overigens – het land verkopen aan regionale grootmachten in ruil voor een vorm van rentmeesterschap in haar eigen gehucht. Zou het te ver gaan om van een moderne collaboratiepolitiek te spreken? Niet dat de andere politiek formaties in dit land een koers varen die de nationale soevereiniteit wil bewaren. Neen, de collaboratie met de Europese Unie is vrij algemeen bij de politieke klasse.

Als burgers van dit land vragen wij ons dan af: waarom hebben wij zondag verkiezingen gehad? Hebben wij echt zeven regeringen en een kleine 550 parlementsleden nodig (zoveel als in China of Indië die elk meer dan een miljard inwoners tellen) om de bevelen van de Europese Unie op ons grondgebied uit te voeren? Napoleon en Hitler deden dat meer kosteneffectief... En kosteneffectief zijn, dat is toch een hoofddoel is voor de liberale Vlaams-nationalisten van de N-VA en de rest van het politiek circus?

Als de Belgische politieke klasse echt zo graag haar land verraadt en het volk ten prooi geeft aan de wolven van de Europese vrije markt, dat ze dan hulpcommissarissen van de Europese Unie het gehucht laat beheren. De wetten maakt de Unie toch al. Dan kan onze politieke klasse voor veldwachter spelen, dat kan ze goed. Ze heeft ook al haar wapens, namelijk GAS-boetes. Maar stop met ons wijs te maken dat jullie, politici, nog enige relevantie hebben en stop de cinema van regeringsonderhandelingen en afspraken over economisch beleid!

Het hele N-VA-programma is trouwens niks anders dan wat de Europese Commissie ons land oplegt. Of het nu gaat om de afschaffing van de index of de beperking van de werkloosheidsduur, dat zullen ook de andere partijen uitvoeren. Dus alle coalities zijn mogelijk. En een partij met veel stemmen uitsluiten is in dit land toch doodnormaal? Jullie, politici, zijn dan ook niet meer dan veredelde, te veel betaalde bodes van de Eurostaat. Nationale ministers zijn loopjongens van de Europese Commissie, dik betaalde collaborateurs zijn het.

En het pijnlijke van de zaak is niet alleen dat de politieke klasse daar nog fier op is ook, maar dat zij de bevolking voor dom en achterlijk verslijt door deze maskerade vol te houden.

De media spelen dat spel natuurlijk mee. Zij weten dat het nep is, maar zijn niet al hun formats nep? Als het maar emo-spektakel oplevert. Zouden ze zelf nog het verschil kunnen maken tussen fictie en realiteit?

Een analyse maken van de verkiezingsuitslag is dan ook hetzelfde als praten over een voetbalmatch die is verkocht aan de meestbiedende valsspeler. Het bedrog druipt ervan af: spelers werden omgekocht en spelen voor een vreemde ploeg. Schijngevechten worden opgevoerd.  Men dribbelt van links naar rechts.

En intussen juicht en joelt de massa, niet beseffend dat elk doelpunt de bal recht in het eigen gezicht knalt. Achteraf kunnen we dan wel weer de bloedneus stelpen.

Wij worden zo graag bedrogen. We verdienen de politici die we kiezen, zelfs wanneer het oplichters zijn.

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter