Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday18 October 2017

Friday, 21 May 2010 22:29

Stop de waanzin: verkrotting is onrecht & prijsvervalsing

Written by 

N-SA_VeronaDe gekheid is toegeslagen bij onze noorderburen. Men had er al een zionistische burgemeester in Amsterdam (ongetwijfeld de nieuwe premier), een gastarbeider als burgemeester van Rotterdam… en nu gaat men er nog een kraakverbod instellen ook! Dit voorstel werd mede gesteund door ‘nationalist’ Wilders en zal ook door vele nationalisten gezien worden als een overwinning gezien de linkse/anarchistische monopolie op dit gebied. Niets is echter minder waar.

Kraken is immers niets meer dan een gevolg van sociale onrechtvaardigheid, opgeëist door zij die hieronder te lijden hebben. Of het nu de overheid of de privé-sector is, infrastructuur moet men nuttig aanwenden, men moet het niet laten verkrotten wanneer men in heel Europa moeite heeft de torenhoge huurprijzen te betalen. Eigen woonst is een basisrecht, dus is het niet meer dan normaal dat zij die het hierbij moeilijk hebben deze ongebruikte huizen innemen.

Natuurlijk, het beste zou zijn dat kraken niet nodig is, maar het zou te veel gevraagd zijn hier in Vlaanderen om de sociale onrechtvaardigheid structureel aan te pakken. De overheid laat duizenden sociale woningen verkrotten en geeft ondertussen miljoenen euro’s uit aan hotelkamers voor illegalen. Moet er nog zand zijn?

 

Als revolutionaire beweging kunnen wij enkel betreuren dat we quasi de enigen zijn die dit structureel willen aanpakken, en dat we al helemáál de enigen zijn die de uitbouw van non-conformistische bezetting steunen in binnen- en buitenland.

Onze houding staat dan ook in schril contrast tegenover de reactionairen ter rechterzijde, die hun eigen vrijheden laten inperken om het spookbeeld van ‘links’ stokken in de wielen te steken. Zij vergeten, of zij zien niet, dat zij het systeem zo verder ondersteunen.

Tenslotte doet internationalistisch links wat wij al jaren hadden moeten doen. Zij creëren vrijplaatsen en slagen er zo in via een subculturele werking veel jeugd aan zich te binden. En wat reactionair rechts daar tegenover stelt lachen we smakelijk mee. Aan ons dus!

Sta me toe om tot slot nog even een pluim te geven aan de beweging ‘Casa Pound Italia’. Zij hebben vele kraakpanden uitgebouwd en zijn nu de grootste revolutionaire beweging van Italië. 1 van hun grootste projecten is de ‘mutuo sociale’, voor meer info hierover verwijs ik graag naar een reeds bestaand artikel :

http://www.bloggers.nl/dissident/53568/Sociaal+en+nationaal%3A+een+nationaal-revolutionaire+kraakbeweging.html

Mutuo Sociale Adesso !

Het Alternatief zal sociaal, of helemaal niet zijn!

RR

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter