Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Monday, 02 June 2014 17:26

Mijn vrouw is zwart mijn dochter bruin,maar het woord 'verbruining' moet taboe blijven

Written by 

 

 

 

 

 

 

Sommige antiracisme strijders hebben ze niet allemaal meer op een rijtje.Hun hersenen liggen danig overhoop lijkt het.

Want wat te denken van een journalist ( zoals die van onderstaand stukje in knack ) die een beschrijving geeft van de vrouw van zijn collega  Peter Verlinden en daarbij die vrouw en haar dochter  omschrijft als zwart en bruin

Dat terwijl het betreffende stuk juist pleit om niet over 'verbruining' te spreken - zoals journalist Peter Verlinden eist  in een opiniestuk vandaag .

Waarom tolereert hij dan dat zijn vrouw door die collega wordt omschreven als zwart en hun dochter als bruin.

Beetje schizofreen vind u niet beste lezers.

Men mag niet over iemands huidskleur praten, ( daar gaat het bewuste artikel over, maar het eerste wat men doet , is schrijven dat betrokkenen bruin en zwart zijn.

Rare jongens die linkse pipo ’s

Zou het kunnen dat de journalist dat heeft gedaan omdat die vrouw van zijn collega zwart en de dochter bruin van huidskleur zijn, of zou de schrijver van het stuk in Knack  in het geheim een crypto- racist zijn. ( Het racisme zit in elk van ons weet u wel )

De voorwaarde tot latent racisme is natuurlijk dat men blank is , witte mensen die niet wit zijn maar ook niet bruin of zwart maar anderskleurige ( verplichte newspeak) hebben niet te lijden onder het fenomeen racisme.

Die zijn racismevrij, Allah zij geprezen.

En nog een vraag aan mijnheer Verlinden ,wanneer u zo fier bent op uw gezin, waarom wil u dan zo nodig verhullen dat het bruin is.

Er zijn mensen die een fortuin uitgeven aan zonnebanken, dat is een blamage voor hen

Zou het niet van meer racisme getuigen mocht iemand op de tram, bus of op een feestje, uw vrouw aanspreken als blonde vamp en je kind als zo wit als melk?

Een gekke wereld is het waarin die antiracisten leven, ze zien overal witte -racistische-spoken.

Zou het kunnen dat ze daarin alleen maar hun eigen schaduw zien?

Als een soort onderdrukt schuldgevoel.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 Op de gevel van VRT-journalist Peter Verlinden, getrouwd met een 'zwarte vrouw' en vader van een 'bruine dochter', werd 'NEGERS!' gekalkt. Hij grijpt het voorval aan om N-VA, dat het Vlaams Belang leegzoog, op te roepen om duidelijk stelling in te nemen tegen racisme. 'Een term als 'verbruining' moet taboe blijven.'

VRT-journalist Peter Verlinden grijpt in een opiniestuk op deredactie.be een griezelige anekdote aan om een oproep te doen aan N-VA om aan haar nieuwe aanhangers, die volgens hem grotendeels van het Vlaams Belang overkomen, duidelijk te maken 'dat een term als 'verbruining' taboe moet zijn en blijven, dat de indeling van de Vlaamse (!) bevolking op grond van een huidskleur absoluut onaanvaardbaar is.'

Verlinden schrijft dat nadat op zijn gevel 'NEGERS!' gekalkt werd. 'Mijn (zwarte) vrouw heeft ze er meteen vakkundig afgepoetst, mijn (bruine) dochter en (bruine) stiefzoon hebben niets gezien. Ik was even van slag. Dit had ik in ons dorp nog nooit meegemaakt. Toch had ik het kunnen weten.'

De stilte die volgde op de 'verbruining'

Verlinden hekelt niet alleen de uitspraak die VB-boegbeeld Filip Dewinter in volle verkiezingscampagne deed ('Niet de vergrijzing maar de verbruining is het probleem!'), maar ook en vooral 'de oorverdovende stilte die daarop gevallen is bij zo goed als alle Vlaamse (top)politici en massamedia. Opmerkelijk en angstig, zeker voor de vader van een bruin kind.'(....)

Bron: Knack.be

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter