Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Friday22 September 2017

Wednesday, 11 June 2014 15:30

Delhaize personeel eerste slachtoffers van een economie in deflatie ?

Written by 

 

 

Een grootschalig besparingsplan bij Delhaize kan tot 2.500 banen kosten. Tot 14 winkels zullen de deuren sluiten. Ook wie wel mag blijven zal loon moeten inleveren. Dat is gezegd op een bijzondere ondernemingsraad. 'Dit plan is absoluut nodig. Ik garandeer mij om Delhaize, dat in België een geschiedenis heeft van bijna 150 jaar, ook nog een toekomst te bieden', zei kersvers ceo Denis Knoops bij de voorstelling van het transformatieplan.

De vakbonden zijn bij Delhaize ontboden om kennis te nemen van het ‘transformatieplan’, waarbij dus tot 2.500 van de 15.000 banen bij Delhaize België verdwijnen. Dat is veel meer dan door de bonden was gevreesd . Bedoeling is dat de herstructurering eind dit jaar is afgerond.

Prijsdalingen

Delhaize kampt al langer met stijgende kosten, slabakkende omzet en dalende rentabiliteit. In het eerste kwartaal viel de bedrijfsmarge terug van 4,8 procent naar 3,1 procent, terwijl de keten marktaandeel verliest. Dat er momenteel sprake is van deflatie bij voedingsproducten – prijsdalingen dus – vergroot de malaise. Die prijsdalingen in combinatie met de stijgende personeelskosten worden volgens de directie stilaan bedrijfskritisch met het oog op de toekomst.

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter