Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Thursday, 12 June 2014 17:03

Rechtse praat van deputé Jambon van de N-VA moet liberale agenda partij verbergen

Written by 

 

De rechtse mascotte van de N-VA ,Jan Jambon , liet zijn licht schijnen op de Belgische-Vlaamse ontwikkelingssamenwerking , dat moest waarschijnlijk dienen om als een soort flauw afkooksel van de Vlaams-Belang retoriek  binnen de eigen partij op te voeren .Dit om de overgelopen kiezers en achterban van het VB  van tijd tot tijd een beetje  te bedienen van een vleugje rechts-nationalistische neppraat .

Bij de N-VA komt dat dan vaak neer op praat voor de vaak ,praat die de waarheid moet verbergen.

Dat wij geen schuldgevoel moeten hebben tegenover de ontwikkelingslanden ,sprak mijnheer de deputé van de N-VA . En gelijk heeft hij.

Want op hun blog pochen de liberale  Vlaamse regionalisten van de N-VA - in het uittreksel  dat gaat over  ontwikkelingssamenwerking (hieronder te lezen ) dat ze van 1999 tot 2012  het budget voor ontwikkelingssamenwerking met een factor 5 hebben vermenigvuldigd in de Vlaamse regering waar ze deel van uitmaakten.

De N-VA klopt zich daarbij op de borst dat ze vrijgeviger zijn dan de zo met geld smijtende Belgische staat.

Wauw, van een non-schuldgevoel tegenover de derde wereld gesproken zoals Jambon  hier doet , als je zoveel geld aan vreemde landen geeft moet je inderdaad geen schuldgevoel hebben tegenover die landen .Wel tegenover de eigen bevolking ,voor het wegsmijten van geld,maar wie ligt daar wakker van.

En nog een vraagje aan de vrijgevige N-VA  politici,zijn gelden voor ontwikkelingshulp ook bedoelt voor sommige BRIC landen.

Want dat zou goed kunnen.

Dewever heeft altijd al gezegd dat ‘VOKA ‘ zijn bazen zijn.

En hebben onze transnationale elites ( waar de N-VA met haar euro-regionalisme de moderne woordvoerder van is) niet reeds een groot stuk van ons productieapparaat aan ‘ontwikkelingslanden’ overgedragen.

De overdracht van kapitaal en productiemiddelen vanuit  Europa ( en meer in het algemeen vanuit het westen) naar ontwikkelingslanden is zelfs  zo groot dat we direct meegeholpen hebben om ginder enkele opkomende supermachten (BRIC landen zijn daar een treffend voorbeeld van )  te helpen creëren.

Die beconcurreren ons nu met alle plezier.

Daarmee hebben de transnationale elites bijgedragen –via het beroven van de eigen nationale bevolkingen om een  massa  aan middelen en geld over te dragen naar het buitenland.

Transfers ,een woord waar regionalisten anders altijd de stuipen van krijgen, maar het lekker zelf doen.

En zo de eigen bevolkingen verarmen en de werkloosheid laten pieken.

En communisten en andere linkse partijen hebben daar geen bezwaar tegen , hun strijd is internationaal.Gek dat ook de kapitalisten zeggen dat hun belangen(strijd) internationaal is.

Ze kunnen beiden een front vormen, dat doen ze nu ook al wat betreft immigratie.

Het gevolg van deze overdrachten aan kapitaal en productiemiddelen naar die landen heeft er nochtans mede voor gezorgd dat we ( nu hoogstwaarschijnlijk in een deflatie-scenario ) een nooit geziene economisch -financiële crisis doormaken.

Dat die ontwikkelingslanden nog meer goederen tegen -nog lagere prijzen- op onze markt dumpen is daar niet vreemd aan.

 En de N-VA van mijnheer Jambon wil de eigen bevolking daar de prijs voor laten betalen,  in de vorm van besparingen en sociale afbraak.

Dus mijnheer Jambon, houdt in het vervolg u zogezegde rechts-nationalistische  praatjes maar voor het burgerlijk politieke circus rond en binnen de Vlaamse beweging ( voor bijeenkomsten waar ze niet begrijpen wat er juist verteld  wordt en  waar  Belgische leugens tot Vlaams waarheid  verbasterd worden.

De echte waarheid is dat u partij het programma van de burgerlijke elite doorvoert en  uitvoert.

Een Belgisch-Europese waarheid dan nog, niet de waarheid van het door u zo geprezen Vlaams volk, daar heeft u lak aan –de Vlamingen van VOKA  buiten beschouwing gelaten misschien )

En wat de transnationale elite verder zal doen is ook duidelijk-de uitverkoop en overheveling van het nationaal productieapparaat naar het buitenland , vermomd als steun aan opkomende landen verder organiseren.

Intereuropees en internationaal.

Daarvoor willen jullie het budget voor ontwikkelingssamenwerking optrekken naar 0,7 % van het BBP en mogelijks hoger.

Jullie voeren de gemaakte Belgische beloftes blijkbaar graag uit, fanatiker dan België  dat zelf doet.

Dat beloofd voor de toekomst, Vlaanderen wordt  zo Belgie +

Nochtans betreft het hier een ferme transfer naar landen waar ze ‘echte’  hangmatten gebruiken om in te luieren.

Onze eigen werklozen ( hangmatwerklozen volgens jullie) die na drie jaar op hun kin zullen mogen kloppen -als het van jullie en de Belgisch- Europese elite afhangt- zijn er vet mee.

En wat maakt dat van ons.

Dat maakt van ons werknegers die zich het lazarus mogen betalen om zo de expansie -en buitenlandse winsten van het Vlaams Belgische grootkapitaal veilig te kunnen stellen.

Dat terwijl het eigen land een ontwikkelingsland wordt.

Een industrieel kerkhof.

Daar komt nog bovenop dat we reeds grote delen van de bevolkingen van landen die ‘ontwikkelingshulp’ krijgen hebben geïmporteerd in ons land, dat is onrechtstreekse hulp aan die landen, weliswaar wordt dit niet in rekening gebracht  bij de berekening van de totale steun aan die ontwikkelingslanden.

En de partij van deputé Jambon wil ook nog graag de plannen tot massa-immigratie uitvoeren die de Europese Unie voor ons  ( en de rest van de Unie) in de pijplijn heeft zitten.   

Dus Jambon heeft gelijk als hij zegt niet beschaamt te hoeven zijn voor wat ze uitgeven aan ontwikkelingslanden.

De euro-regionalisten geven graag en veel aan vreemdelingen-niet aan de Walen, dat spreekt, kan het nog achterlijker.

Maar wij nationalisten hebben er de buik van vol .

On a déjà donné

______________________

 

 

 

 Vlamingen zijn een open en solidair volk. Dat hebben we doorheen de geschiedenis al ten overvloede bewezen. En dat bewijzen we nog elke dag. Zo is ons totale budget voor ontwikkelingssamenwerking tussen 1999 en 2012 meer dan vervijfvoudigd onder impuls van N-VA-minister Geert Bourgeois. Vlaanderen neemt daarmee afstand van het federale beleid.

De N-VA wil dat Vlaanderen zich blijft onderscheiden in internationale solidariteit. Door de VN-doelstelling voor ontwikkelingssamenwerking (0,7 % bbp) na te streven, bijvoorbeeld. En door daarbij in te zetten op kwaliteitsvolle en duurzame ontwikkeling. 

Uitreksel uit het N-VA programma

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter