Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Wednesday, 15 October 2014 17:26

Vlaams Belang krijgt nieuwe voorzitter: ik ben een zachtgekookt ei

Written by 
 
 
 
 
 Moeder heeft koekjes gebakken, terwijl hij 6000 euro verdient,al slapend

 

Ik ben een zachtgekookt ei : zo verklaarde de nieuwe aangeduide ( de verkiezingen van zaterdag zijn een grap, er is maar één kandidaat) voorzitter Tom Van Grieken van het Vlaams Belang vorig weekend aan De Standaard .

En ik geef hem gelijk, in Oostende zouden ze zeggen , "jeddenaap geschootn "( hij heeft een blunder gemaakt) of ook ",jiszo roend of e biljardbolle" ( te oneerbiedig voor vertaling ) maar dat geloof ik niet, tenslotte zijn onze leiders 'universitairen' die maken niet de fouten van het gewone klootjesvolk zoals wij zijn.

Wat ik wel geloof, dat is dat de nieuwe voorzitter van het VB graag  mag kakken op de oude garde binnen de partij, ( de enige garde die nog overblijft tussen haakjes) niet op de leiding , dat zou zijn eigen verantwoordelijkheid blootleggen. Dan liever kakken op de (oude) en gewone leden. Hij lacht “dat op de IJzerwake , het opvangen van’ de oudjes’ op de EHBO post de belangrijkste activiteit is daar”.

Kakken dus op hen, die ervoor hebben gezorgd dat carrièreschuimers als hijzelf ,zonder werken ,veel geld kunnen verdienen als apparatsjik. Want niet die “oudjes” organiseren en organiseerden de activiteiten van de partij, en deze van haar antennes zoals de IJzerwake, neen dat doen partijverantwoordelijken. Er zou dus beter een EHBO post bij de leiding van de partij worden opgesteld ,om daar de zwakke organisatietalenten te laten verzorgen , en om van tijd tot tijd de  geestelijke toestand aan te scherpen van de leidinggevenden. Want niet de leden zijn verantwoordelijk voor het ontbreken van enige politieke scholing en organisatievernieuwing in de partij, wel zijn –onder andere-de voorzitter van de jongeren en toekomstige voorzitter van de partij Van Grieken en zijn entourage daar debet aan. Ook de jonge garde ,nou ja jong ,in de parlementen zijn daar schuldig aan, zij zitten niet nog maar pas in de partijcenakels, zij rusten daar al jaren op hun lauweren, nooit een vernieuwend project gezien, en als er al een is- zoals het N-SA -dan lachten ze dat weg ,terwijl ze intussen proberen er inhoudelijke zaken van in te pikken ,bij gebrek aan eigen ideologisch inzicht was /en is dat echter een maat voor niks. Voor de rest leunen ze gezellig achterover in hun Belgische parlementaire zetels.

Mijnheer Van Grieken is communicatiegeschoolde ( dat is een versluierende term voor reclame-boy) en probeert de trucs van de foor uit op zijn toehoorders . De ene keer hemelt hij het “oude “ Vlaams Blok op, de andere keer zegt hij dat zijn partij een zachte koers moet varen, weg van de vuile taal, maar wel terugkerend naar het Blokverhaal.. Pas op, het kan nog straffer , mijnheer Van Grieken zegt ook -alle begrip te hebben voor economische immigranten- hij heeft daar ook geen probleem mee ,zo lang die mensen zich maar aanpassen aan onze ‘leidt -cultuur’. Waarop hij laat volgen “dat het toch niet kan ,dat tijdens de huidige crisis er zo veel immigranten naar hier komen” Dat wordt een probleem ,zich zo flagrant tegenspreken, hoe kan je het ene met het andere rijmen, tenzij, zoals ik reeds schreef, hij dergelijke dingen zegt ,omdat hij ‘iedereen’ naar de mond wil praten. Dat hij dat van Dewinter heeft afgekeken is evident, maar Dewinter deed dat niet openlijk ( die is veel leper dan dat) zo dat hij zich niet vastreed in zijn eigen leugens.

Nog een voorbeeld van geestelijke verwarring bij de ‘nieuwe’ voorzitter, - we zullen moeten aanvaarden dat we in een multi-etnische samenleving leven ,daar is niets meer aan te veranderen. Maar direct daarna luidt het zo: ik weiger een multiculturele samenleving te aanvaarden.

Ook wil hij de ‘islam’ niet als godsdienst in ons land, maar wanneer je geen probleem hebt met economische immigranten –zoals hij- hoe kan je dan een probleem hebben met de islam in ons land.Met de hond komen ook zijn vlooien, en ik zie die moslim-immigranten nog niet vlug een vlooienband dragen, eerder een hoofddoek .Als men A zegt, dan moet men ook B zeggen. Ben je niet tegen massa-immigratie, (ik heb er geen probleem mee zegt Van Grieken) dan ben je ook niet tegen islamisering (zeker niet wanneer die immigranten uit islamlanden komen)

 Kan het nog gekker, wat is het verschil trouwens tussen een multi-etnische en multiculturele samenleving? Er is er geen. Bij debatten zal zelfs een randdebiel deze tegenstellingen doorprikken. Ik houdt mijn hart vast als Van Grieken zijn mond zal opendoen over economische of antiliberale ethische thema.. Dan zullen ze daar alvast veel gaasverband uit de EHBO kist nodig hebben,dit om het bloeden te stelpen. Dewinter gaf reeds de toon aan door voor homohuwelijken te pleiten.( ik was daar vroeger tegen maar vandaag zou ik dat niet meer zeggen). Maar het kan dus nog altijd erger. Dat men op deze manier ook de “rechten” van pedofielen zal moeten evalueren, daar hebben de twee reclameboys nog niet over nagedacht blijkbaar. Meesurfen op de liberale gelijkheidsgedachte kan tot eigenaardige standpunten leiden. Extreem links-liberale ethische standpunten. Zoals men in het verleden heeft gedaan met de wet op het negationisme goed te keuren. Dat is intussen tot een monster van een zwijg -wet uitgegroeid. Oeps…even vergeten.

 De nieuwe voorzitter zei ook, “dat neonazi’s -meer haar op hun hoofd hebben als er verstand in hun kop zit” Ik weet niet wie hij met neonazi’s bedoeld , ik ken er zelf geen. Wel is het zo dat extreem-links en dan vooral die nicht van het AFF iedere nationalist die zich tegen immigratie verzet een neonazi noemt. Dat heeft Van Grieken blijkbaar nog niet goed door ,en zo kan het gebeuren dat een partijvoorzitter zichzelf en ook zijn partijleden als hersenloze kwibussen voorstelt, dat krijg je als men zich de les laat spellen door paljassen van extreemlinks.

 Wat enorm opviel in alle interviews die hij de afgelopen tijd heeft gegeven, er is geen inhoudelijke kritiek op de N-VA en op haar sociaal programma te bespeuren, wel dat hij niks van doen heeft met de NDP van Voigt ( die nochtans door zijn eigen NSV naar Antwerpen werd gehaald) (zou hij die als hersenloze nazi's bedoelen) dat was een foutje van die anderen zo blijkt uit de verklaring van Van Grieken, niet van hem, ‘hij distantieert ’ zich daarvan. Niet van het N-VA programma, geen slecht woord daarover gelezen van de voorzitter in spe.In het detail zit dikwijls de waarheid, en dat is dat de partijleiding eigenlijk die liberale agenda van de N-VA best kan smaken.Besparen en mensen langer laten werken, zijzelf hebben daar toch geen last van.

 De sympathieke willen uithangen en zichzelf voor gek laten zetten, “een zacht gekookt ei, dat ben ik “ zei de voorzitter. En zo is dat beste lezers en kameraden.Als daar de harde oppositie tegen het regime mee moet worden gevoerd, koop dan maar alvast een slabbetje. Daarmee kan men zich dan de tranen afvegen van het lachen, of van woede, omdat er geen ‘nationale’ oppositie meer bestaat, die die naam waardig is.

 Jullie zullen die zelf weer moeten opbouwen, vanaf de grond ,of overlaten aan extreem links, aan u de keuze.

----------------------------------------------------------

dS Weekblad over Tom Van Grieken, enig kandidaat Vlaams Belang-voorzitter: “De folklore van de IJzerwake doet zijn hart niet sneller slaan. ‘Don’t mention the war. (lacht) De EHBO-post is daar het belangrijkste, kwestie van de oudjes tijdig te kunnen bijstaan.’ Dat hij ooit met het uitdelen van Zwanworstjes een halal schoolbarbecue verstoorde, spijt hem zeer. ‘Van die mediastorm ben ik echt niet goed geweest. Zelfs mijn moeder belde ongerust.’ De ontmoeting met Udo Voigt, de voorman van de extreemrechtse NPD, lacht hij weg. ‘Dat was een vergissing van de toenmalige NSV-leiding. Die oude neonazi’s hebben meer haar dan hersencellen

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter