Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Thursday, 18 December 2014 17:44

PVDA communist is nieuwe voorzitter Algemene Centrale ABVV

Written by 

 


 

 

 

Paul Lootens is de nieuwe voorzitter van de Algemene Centrale van het ABVV, dat is de grootste centrale binnen die vakbond ,en dus zeer machtig. Het is jaren de gewoonte geweest ( en nog steeds ) van linkse blogs en organisaties, om mensen die zij niet mogen en politieke tegenstanders van hen zijn, als fascist  te bestempelen  ,mensen zo, op die manier, openlijk aan de kaak te stellen -te kapitelen als onwaardige burgers, als een soort uitschot van de maatschappij, zelfs N-VA ministers mochten (recentelijk nog) van die bedenkelijke eer genieten.En daarom  dachten wij ( in de traditie van het AFF, maar dan beter) zullen we ons dat ook eens permiteren.

Want wanneer communisten (van de harde lijn dan nog) infiltreren in maatschappelijk belangrijke posities, dan zwijgen die linkse kringen als vermoord (dit vanwege hun selectief verontwaardigingsbegrip). Dan wordt er  niet gesproken over die  personen ,en over waar ze voor staan, en nog minder  wordt er gerept over hun  aanhankelijkheid aan dictatoriale systemen, met hun concentratiekampen,  massamoorden en foltering.En dat is normaal, want de sociale dialoog is niet het doel van links, en al zeker niet het doel van communisten, voor hen telt- vooral ,nog steeds, de klassenstrijd, en al het geweld dat het met zich meebrengt.De guerilla acties tijdens de voorbije stakingen komen dan ook niet onverwacht uit de hoek van de Algemene Centrale van het ABVV, denkt iemand dat de 'strijd' spontaan zijn beloop kent? Hij die dat denkt is een naieve mens, zoals  ook onze politieke kaste zich graag van de domme houdt.Neen, deze 'spontane' acties zijn opgezet binnen het ABVV, bij de Algemene Centrale ,met aan het hoofd een communist.dus in feite werden ze opgezet door de PVDA met hulp van het ABVV, of wie betaald die bussen die de guerillastrijders naar hun doel brengt denkt u, zwarte Piet?

De bedoeling van links, en dan vooral van de PVDA ( de partij is unitair, dus het maakt het geen verschil dat Lootens tot de Waalse vleugel hoort)  is niet het bereiken van een sociale consensus, consensus over vraagstukken zoals een indexsprong of de vraag of men langer moet werken. De doelen van de partij liggen anders. Waar in China ( het grote voorbeeld van Lootens en de PVDA ) men een speciale pas nodig heeft -om in een bepaalde stad te mogen leven en werken, staat de partij in ons land voor ongebreidelde immigratie, zelf indien personen geen papieren hebben ,dan nog moeten we ze -volgens de communisten  van de PVDA-de vrijheid geven om onze arbeidsmarkt ( ten voordele van het kapitaal dat er winst mee maakt)  laten ontregelen. De paradox is daarbij ,dat een vakbondsleider zoals Lootens en consoorten, beweren de arbeiders te vertegenwoordigen, maar in feite -en in de praktijk-er voor zorgen dat hun leden zwaar door de illegale  zwarte arbeidsmarkt worden beconcurreerd door die vreemdelingen. Voor communisten is het zaak ,niet naar de belangen van de eigen arbeidersklasse te kijken, maar naar de internationale belangen van een systeem ( het communisme) dat teert op arbeidersmiserie. Hoe zou het dan kunnen dat communisten de belangen -binnen het ABVV -kunnen verzorgen van onze arbeiders? Het antwoord is simpel, dat kunnen én willen ze niet, ze zullen onze arbeidersbelangen verkopen, aan vreemdelingen en aan het kapitaal dat die vreemdelingen heeft ingevoerd in ons land.En om deze doelen te realiseren hebben ze topfuncties binnen maatschappelijk belangrijke sectoren verworven. En het roepen van links, over de toenemende onverdraagzaamheid, het racisme, de opmars van extreemrechts, dat zijn allemaal afleidingsmaneuvers, dat moet de elite en veiligheidsdiensten doen kijken naar rechts, terwijl links intussen oprukt. En vermits de belangen van de elite en links ( inzake immigratie) op dit ogenblik samenvallen ,komt dat iedereen goed uit. Maar op een dag zullen we wakker schieten, en we zullen dan ondervinden dat dit land een nog grotere dictatuur is geworden dan ze nu al is, want in dit land mag je àlles zeggen en doen, als het maar  in de elite (en links) hun kraam past, voor de rest moeten we zwijgen, werken en betalen, als consumptie-vee.Dus rechtse rakkers, slaap verder, tot links u wakker schopt.

 

 

 

Algemene Centrale van ABVV wil nog actie voeren

 De Algemene Centrale, zowat de grootste centrale van de socialistische vakbond die onder meer de non-profit en de bouwsector omvat, is bereid om verder actie te voeren ondanks het compromis dat binnen de Groep van Tien werd bereikt. Dat bleek donderdag op een persconferentie van de nieuwe voorzitter Paul Lootens.

 

'De werkgevers hebben blijkbaar begrepen dat het tijd werd om zich rond de tafel te zetten. Maar het zwaard van Damocles van de regeringsmaatregelen blijft intussen wel boven onze hoofden hangen. We zijn momenteel dan ook niet in de positie om te verklaren dat we de sociale vrede gaan respecteren', aldus Lootens.

Volgens de nieuwe voorzitter werd aan de federale ABVV een mandaat gegeven om verder actie te voeren in februari en maart. 'Met als doel: de regering laten terugkomen op een aantal aspecten die deel uitmaken van onze eisenbundel. Met wat nu op tafel ligt, is het duidelijk dat we er nog niet zijn', zei Lootens.

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter