Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Saturday16 February 2019

Wednesday, 07 January 2015 11:29

Een waarheid als een koe verwekt toch nog opschudding bij links en elite, dom en verwaand als ze zijn

Written by 

Omdat Houellebeq in zijn nieuwste boek ,de komst van een islamitische president in Frankrijk voorspelt- staat het linkse -en het burgerlijk circus-weer in rep en roer. Omdat het verhaal, steun aan rechts zou opleveren.Links en de elite leven in een staat van ontkenning, zo erg zelfs dat ze niet eens willen aannemen dat het verhaal van Houellebecq ook maar een zweem van waarheid zou kunnen bevatten, het is een provocatie volgens hen, bangmakerij van de brave burger.Stel je voor, dat morgen iemand een boek schrijft -waarin wordt beweert dat Amerika ooit een 'zwarte' president zal krijgen, hij die dat beweerd, die  zal dan waarschijnlijk worden  weggezet als crypto-facist ?

Alleen is dat laatste  (de zwarte president) reeds een feit, maar is het nog niemand van links en de elite opgevallen, achterlijk als ze zijn.Dus wanneer links zal vaststelen, dat in hun land er een islamitische dictatuur heerst, dan zitten ze al allemaal in een kamp te mijmeren over hun verrekte democratie. Want eerlijk gezegd, links wil toch culturele gelijkheid, wel dan zullen ze hun zin hebben gekregen, inclusief de hysterische linkse wijven van Femen en consoorten, zoals Houellebecq zegt: er is toch nog iets positief aan de islam.

 
 
Michel Houellebecq voorspelt komst islamitische president in Frankrijk

 

 

De nieuwe roman van Michel Houellebecq ligt vandaag in de winkel, maar in de Franse media wordt er al weken over gepolemiseerd. Speelt 'Soumission' extreemrechts in de kaart, omdat Houellebecq het spookbeeld van een islamitische president oproept? Of is het slechts een verkenning van een toekomst die ook positieve kanten heeft, zoals Houellebecq zelf zegt?

Slechts weinigen zullen zich verheugen op een Parijs zonder korte rokjes

"Ik heb gebruikgemaakt van de mogelijkheid angst aan te jagen", erkende Houellebecq gisteren in het Franse achtuurjournaal. Voor zijn doen zag hij er fris uit, het dunne haar in een strakke scheiding gekamd. De roman is echter geen provocatie, hield hij vol.

In 'Soumission' krijgt Frankrijk in 2022 zijn eerste islamitische president. Toch is het verhaal geen aanval op de islam. Onder moslimleiding wordt Frankrijk zelfs weer gelukkig. Het is even slikken als de minirok wordt verbannen, maar ook de werkloosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon, omdat alle vrouwen thuis blijven. De orde keert terug, de criminaliteit daalt en al snel hervindt Frankrijk een optimisme dat het sinds de jaren zeventig niet meer heeft gekend.

"Je kunt dit boek niet als een pessimistische voorspelling beschouwen", zei Houellebecq in een interview met de Paris Review. "Uiteindelijk gaan de zaken niet zo slecht."

Bron : De Morgen

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter