Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Wednesday, 18 March 2015 13:51

Vreemdelingen provoceren: politie kijkt welwillend toe

Written by 

Om de anti-islambeweging te fnuiken zijn blijkbaar alle middelen toegelaten. Zo liet de politie in Sint-Niklaas maandag tijdens de wekelijkse manifestatie tegen islamisering een linkse provocateur rustig tussen de manifestanten rondlopen (en discussies uitlokken) met de bedoeling mensen op te hitsen.

Veel ernstiger was het feit dat een stuk of zes allochtone jongeren (die kwamen aangereden met een dure luxewagen) niet gehinderd werden door de politie. Zij mochten voor de volledige duur van de protestbijeenkomst de manifestanten uitmaken voor rotte vis. De agenten (die naast hen stonden als goede vrienden) grepen niet in, zodat de uitlokking kon voortduren. Integendeel zelfs, op een bepaald ogenblik omhelsde een agent zelfs een van de provocateurs. Ik heb zelden (nooit eigenlijk, behalve in de Voerstreek ten tijde van Happart) dergelijk onprofessioneel, partijdig gedrag van politiemensen gezien. Maar aangezien de burgerij de anti-islambeweging wil doodslaan met boetes zoals in Antwerpen en betogingsverboden elders, is de houding van die agenten niet onbegrijpelijk. Als het uit de hand loopt (wat de bedoeling van de provocateurs was), dan kan men ook in Sint-Niklaas de vrije samenkomst verbieden.

Dat vreemdelingen de troetelkinderen van het regime zijn, is overduidelijk. Het eigen volk is alleen goed om de boel te betalen, inclusief de lonen van wetsdienaars die toelaten dat mensen worden geschoffeerd en uitgemaakt. Dit is ons land, inderdaad. Maar de bestuurders ervan zijn niet onze vertegenwoordigers. Zij dienen het grootkapitaal en de multikul.


 

Sint-Niklaas: Extreemrechtse betoger deelt kopstoot uit aan allochtoon

Stad beraadt zich over acties Pegida

Sinds midden februari voeren extreemrechtse manifestanten elke maandagavond actie aan de hoofdkerk in Sint-Niklaas onder het motto 'dit is ons land'. Een "initiatief tegen radicalisering" van Hugo Pieters, tevens lokaal Vlaams Belangvoorzitter. Een 'vreedzame bijeenkomst' werd de actie vooraf genoemd. Maar de opvallende spandoeken met slogans als 'Opkrassen!' en 'Dit is ons land!' lokken wel reacties uit.

Grimmig

De eerste twee acties verliepen nog vrij sereen, maar sinds twee weken is de sfeer grimmiger. Vorige week maandag kwam het tot een oplopende discussie tussen de manifestanten en een passerende automobilist, waardoor het verkeer werd opgehouden. En afgelopen maandag was het weer prijs. "Tijdens de manifestatie daagde een groepje van een vijftal jongeren van allochtone origine op", aldus de politie. "Ze bleven staan, wat tot wederzijdse provocaties leidde. Daarop beslisten we de manifestatie te ontbinden. Iets later aan het Hendrik Heymanplein kreeg een van de allochtone jongeren een kopstoot van een deelnemer aan de manifestatie."

De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Voorlopig is er nog niemand opgepakt. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

Enkele getuigen waren onder de indruk. "We kwamen van een vergadering en passeerden er. Het was grimmig. Elke gekleurde persoon werd uitgejouwd. Niet iederéén deed dat, maar er waren duidelijk heethoofden bij. We zagen ook dat die allochtoon een kopstoot kreeg, terwijl die echt niks leek te hebben misdaan", aldus Conner Rousseau en Nand De Klerck van de Jong Socialisten.

Organisator Hugo Pieters betreurt dat de actie tot geweld heeft geleid. "Er kwam een groepje allochtonen vlakbij ons postvatten. We hebben nog gevraagd aan de politie om hen weg te sturen. Ze gingen nadien dezelfde richting uit als manifestanten van ons. Meer weet ik niet. Het is spijtig dat er rellen geweest zijn. Het is uit de hand gelopen en dat is niet de bedoeling. Maar ik zal zoals elke week een aanvraag indienen voor volgende maandag."

Aanvragen voor dergelijke acties in Antwerpen, Gent en recent ook Heist-op-den-Berg zijn geweigerd. Het kartel sp.a-Groen vindt dat het nu ook in Sint-Niklaas gedaan moet zijn. "Op den duur is Sint-Niklaas nog de enige plaats waar het mag. Dat kan dus absoluut niet. Dit zal van kwaad naar erger gaan, dat voel je zo. Deze manifestatie zal incidenten blijven genereren", aldus schepen Christel Geerts (sp.a).

Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) wil zich nog beraden. "Ik wacht het officiële verslag van de politie af om bij een mogelijk nieuwe aanvraag een beslissing te nemen in het schepencollege van maandag."

Bron: Het Laatste Nieuws

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter