Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Wednesday16 January 2019

Tuesday, 05 May 2015 09:38

Saoedi-Arabië investeert in Antwerpse haven: Zal het VB nu ook ageren tegen salafistisch grootkapitaal?

Written by 

Zal het VB en islambestrijder Dewinter nu (samen met havenknechtje Penris) een actie opzetten om de wahabieten uit Antwerpen te weren? Geld voor de haven van Antwerpen betekent immers geheid ook geld voor moskeeën in België! Of zal Dewinter, in navolging van zijn kieval voor de zionisten en bezoek aan de Klaagmuur, nu ook de Ka'aba gaan bezoeken? Dit om de wahabieten een beetje op te vrijen en er vriendjes mee te worden. Dat zullen de havenbazen aan kameraad Dewinter wel vragen te doen, en voor vrienden (zeker als ze betalen) moet je al eens iets doen als beroepspolitieker.

Het VB stroopt trouwens al jaren de broek af voor de havenbaronnen in Antwerpen (dat de partij nu het havenarbeidersstatuut verdedigt, is een wanhoopsdaad om arbeidersstemmen terug te winnen). Ik wed dat de partij met het argument zal afkomen dat ze de groei van de economie moet ondersteunen om zo de werkgelegenheid veilig te stellen. Raar toch de geschiedenis? Ook de andere burgerlijke partijen komen altijd met dat smoesje af... Daarom moesten er ook gastarbeiders worden ingevoerd, voor de groei. Maar het kapitalisme groeit alleen door ongebreidelde invoer van (goedkope) arbeidskrachten en consumenten en het cumuleren van de winst. Wij - het volk (weet u wel, mijnheer PEGIDA?) - kregen er alleen een achterlijke godsdienst gratis bij - en de rest van de miserie. Dan is protesteren tegen ongebreidelde kapitalistische groei toch gelijk aan protesteren tegen immigratie en godsdienstwaan... En nu het VB toch solidaristische slogans in de mond neemt, waar wacht het nog op om de haven af te zetten...?

Werken (voor het welzijn van vreemdelingen) schaadt, staken baat. Vooruit, hup met de beentjes kameraden! Of plakt jullie gat aan de weinig overgebleven Belgische parlementszetel?!

Wanneer het om het grote geld gaat spelen principes niet mee, of wél soms?

 


 

Saudi’s willen miljarden in Antwerpen investeren

Er dient zich in de Antwerpse haven een industrieel megaproject aan, goed voor een investering van 3,3 miljard euro en 900 jobs. Energy Recovery Systems, met roots in Saudi-Arabië, wil aan het Delwaidedok een fabriek bouwen voor de recyclage van plastic afval tot grondstoffen voor de chemie-industrie. Het Antwerpse havenbestuur gaf groen licht voor exclusieve onderhandelingen met Energy Recovery Systems over de toekenning van een concessie van 15 hectare aan het Delwaidedok, zo meldt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Bron: De Standaard

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter