Solidarisme.be

twitter 64x64rss 64x64facebook 64x64

Home

Thursday21 September 2017

Thursday, 28 May 2015 11:29

Net zoals we de bankenmaffia moeten aanpakken,zo moeten we de saboteurs van onze economie bestraffen

Written by 

 

 

 

 

Vooraleer men stakingen-in staatsbedrijven-organiseert,moeten er corporatieve onderhandelingen plaatsvinden,en corporatief moet hier niet in de enge betekenis worden gezien van individuale belangen-daarom noemt men het ook corporatief belang- maar moet ,integendeel- vanuit de geest van een gezamenlijk belang worden benadert (zeker in het geval van strategische –voor de economie belangrijke bedrijven zoals de spoorwegen).

 In een solidaristische maatschappij zullen dergelijke wilde stakingen-in strategisch economisch belangrijke bedrijven-als een daad van sabotage worden gezien en behandelt. Want de vraag die men zich mag stellen,bij de sabotagedaden van de treinbestuurders vandaag is -of er wel voldoende redenen zijn,die dergelijke sabotage van onze economie verantwoorden,wij laten het aan de lezer over om daarop te antwoorden.Wij denken alvast van niet.

Voor een beginnende machinist : nettoloon 1700 euro + premies voor ploegwerk , dit voor 38 uren werken- 24 dagen verlof+ 13 extra kredietdagen. Extra premies voor nacht- en weekendwerk, hospitalisatieverzekering, eigen mutualiteit ( waarvoor is dat nodig) en daarbovenop gratis treinreizen voor het gehele gezin.

 

Door de staking van de machinistenbond ASTB rijdt vanmorgen omstreeks 6.15 uur twee derde van de treinen. Dat meldt woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS. Er zijn geen sporen of stations geblokkeerd. Over het hele land zijn er treinen die niet rijden. De NMBS verwacht dat de situatie tijdens de ochtendspits nog zal evolueren. Dat hangt af van de bestuurders die al dan niet beslissen te rijden. De voornamelijk Franstalige bond ASTB vertegenwoordigt naar eigen zeggen een derde van de 3.800 treinbestuurders. Ze vragen met hun actie een herziening van de premieberekening en een aanpassing van de barema's na twaalf jaar anciënniteit, in plaats van achttien jaar. [bron: De Standaard]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N-SA

  • Over Ons
  • Meedoen
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +32(0)476/39.83.66
  • Inloggen

Info

Web 2.0

Hou het laatste nieuws bij!

RSSFacebookTwitter